Book Saver: A digitális könyvfaló

Vértes Judit, 2011. január 15. 09:45

A CD írók megjelenése felgyorsította a kalóz filmek, kalóz zenék terjedését. Vajon a Book Saver segítségével megjelennek ezután  a kalóz könyvek is? Az Ion Audio cég olyan új eszközt fejlesztett, mely 15 perc alatt képes digitalizálni egy 200 oldalas könyvet. A cél persze mindezzel nem a kalóz másolat, hanem mindösze az, hogy ezentúl meglévő nyomtatott könyveink helyett is elegendő legyen egy e-book olvasót cipelni a nyaralásra, utazásra.

A Book Saver egyszerű találmány, áll egy állványból és két kamerából. A könyvet az állvány alá helyezve a Book Saver másodpercek alatt színes másolatot készít az oldalról, a könyv fölött lógó két kamera segítségével, és máris lehet lapozni.
A konvertálás után a könyv könnyen átvihető számítógépre vagy e-olvasóra. Egyszerűen és gyorsan készíthetünk könyvünkből, magazinunkból digitális dokumentumot – írja az Ion web oldala.
A Book Saver, akárcsak a CD író, teljesen legális. A törvény kimondja, hogy mindenki készíthet másolatot a tulajdonában lévő médiáról saját használatra. Ennek ellenére: a könyvek digitalizálásának sok előnye mellett gondolni kell arra a veszélyre is, hogy a Book Saver elterjedése megkönnyíti a könyvek online megosztását, ami a kalóz másolatok terjesztését segíti elő, éppúgy, ahogy a CD írók annak idején hozzájárultak a zene- és filmanyagok illegális terjesztéséhez.
A könyvkiadók is évek óta küzdenek az illegális másolatok ellen, ám ezek száma eddig nem volt olyan jelentős, mint a filmek vagy zenék esetében. A könyvek szkennelése jóval nehezebb és időigényesebb munka volt, mint a CD írás.
Egyelőre azonban a Book Saver sem jelent komoly veszélyt, mert bár rövidebb idő alatt képes beolvasni egy oldalt, mint a korábbi eszközök, még messze nem olyan gyors, mint egy CD író. A használójának minden egyes új oldal beolvasásához fel kell emelnie az állványt, és lapoznia kell. Ám az eljárás és az eszköz fejlesztésével hamarosan a könyv digitalizálása is olyan gyors és egyszerű lehet, mint elindítani egy CD írót.
 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

FoxPost néven megy tovább a Packeta és FoxPost egyesített cége

A Packeta és a FoxPost egyesítése után a tulajdonosok a lokális márka megtartása mellett döntöttek, ezért az új vállalat FoxPost néven működik tovább. A névváltás, a Packeta csomagautomatái esetében az arculat fokozatos frissítésével is jár, amely a FoxPost megjelenéséhez igazodik, ezzel biztosítva az egységes márkamegjelenést és erősítve a vállalat piaci jelenlétét.

2024. október 21. 15:02

Közösen tehetjük versenyképesebbé és fenntarthatóbbá Európát

Véget ért az idei TECHTOGETHER+ járműipari rendezvény, melynek keretében szakmai fórum, kiállítás és mérnökhallgatói verseny is zajlott. 

2024. október 21. 13:25

Indításrásegítő és a zseblámpába épített powerbankek a Sandbergtől

Hatalmas frusztrációt tud okozni egy nem induló autó. Ennek általában több oka is lehet, melyek között gyakori eset az autó akkumulátorának lemerülése. Ilyenkor ideiglenes megoldást jelenthet az autó bikázása. Ehhez viszont indító kábelre és külső erőforrásra is szükség van. A Sandberg Car Jumpstarter Powerbank 10000-et pontosan erre találták ki.

2024. október 21. 11:47

Online megoldásokkal fejlődik az egészségügyi ellátás

Online időpontfoglalás, e-recept, egészségügyi applikációk, telemedicina – ezek az innovatív technológiák már elengedhetetlen jellemzői a mindennapoknak, új korszakot indítottak a hazai egészségügyben is. A COVID világjárvány alatt ugrott meg a digitális megoldások iránti igény mind a betegek, mind az orvosok részéről. A digitalizáció segítette a pandémia jelentette kihívások megoldását, majd a hosszú távú fejlődés kulcsává is vált. A fejlesztések nemcsak az ellátás minőségét növelik, hanem az orvos-beteg bizalmat is erősíti.

2024. október 21. 10:13

Mezőgazdasági szakemberek ezreinek munkáját segítheti a magyar startup

Október végén debütál a magyar startup, az AgroLYNX Zrt. innovatív mezőgazdasági szoftvere, amely az ágazatban dolgozók ezreinek teheti könnyebbé a mindennapi munkáját. A cég által megálmodott FarmLYNX ugyanis egy egyedülálló, hazai fejlesztésű mezőgazdasági együttműködési rendszer, amely nemcsak a törvényi adatszolgáltatást segíti, de a gazdaságok adatalapú működését is komplexen támogatja.

2024. október 20. 15:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy év alatt 45 milliárd forintot loptak el tőlünk a digitális bűnözők

2024. október 15. 16:51

Idén már ezernél is több résztvevőt várnak a Service Design Day-re

2024. október 7. 09:59

Innovációs versenyen méretik meg magukat a világ egyetemistái

2024. október 2. 19:34

Országos kutatásból netezési körkép: a magyarok többségének élete elképzelhetetlen net nélkül

2024. szeptember 29. 15:24