Book Saver: A digitális könyvfaló

Vértes Judit, 2011. január 15. 09:45

A CD írók megjelenése felgyorsította a kalóz filmek, kalóz zenék terjedését. Vajon a Book Saver segítségével megjelennek ezután  a kalóz könyvek is? Az Ion Audio cég olyan új eszközt fejlesztett, mely 15 perc alatt képes digitalizálni egy 200 oldalas könyvet. A cél persze mindezzel nem a kalóz másolat, hanem mindösze az, hogy ezentúl meglévő nyomtatott könyveink helyett is elegendő legyen egy e-book olvasót cipelni a nyaralásra, utazásra.

A Book Saver egyszerű találmány, áll egy állványból és két kamerából. A könyvet az állvány alá helyezve a Book Saver másodpercek alatt színes másolatot készít az oldalról, a könyv fölött lógó két kamera segítségével, és máris lehet lapozni.
A konvertálás után a könyv könnyen átvihető számítógépre vagy e-olvasóra. Egyszerűen és gyorsan készíthetünk könyvünkből, magazinunkból digitális dokumentumot – írja az Ion web oldala.
A Book Saver, akárcsak a CD író, teljesen legális. A törvény kimondja, hogy mindenki készíthet másolatot a tulajdonában lévő médiáról saját használatra. Ennek ellenére: a könyvek digitalizálásának sok előnye mellett gondolni kell arra a veszélyre is, hogy a Book Saver elterjedése megkönnyíti a könyvek online megosztását, ami a kalóz másolatok terjesztését segíti elő, éppúgy, ahogy a CD írók annak idején hozzájárultak a zene- és filmanyagok illegális terjesztéséhez.
A könyvkiadók is évek óta küzdenek az illegális másolatok ellen, ám ezek száma eddig nem volt olyan jelentős, mint a filmek vagy zenék esetében. A könyvek szkennelése jóval nehezebb és időigényesebb munka volt, mint a CD írás.
Egyelőre azonban a Book Saver sem jelent komoly veszélyt, mert bár rövidebb idő alatt képes beolvasni egy oldalt, mint a korábbi eszközök, még messze nem olyan gyors, mint egy CD író. A használójának minden egyes új oldal beolvasásához fel kell emelnie az állványt, és lapoznia kell. Ám az eljárás és az eszköz fejlesztésével hamarosan a könyv digitalizálása is olyan gyors és egyszerű lehet, mint elindítani egy CD írót.
 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hasznos időtöltés a nyaralás alatt

Végre kitört a vakáció, itt a jól megérdemelt pihenés ideje tanároknak, diákoknak egyaránt. Az értékes szabadidőt érdemes hasznosan eltölteni, például nyelvtanulással. Fülledt tantermekben, intenzív nyári nyelvtanfolyamokon görnyedés helyett azonban választhatjuk erre a hűvös szobát, vagy akár a strandot is, mégpedig a KRÉTA felületen térítésmentesen elérhető, nyelvtanulást segítő applikáció segítségével. 

2024. július 15. 17:58

Innovatív akadályfelismerő rendszert tesztelnek a berlini S-Bahnon

Az automatizált üzemeltetés kulcsfontosságú funkció a vasúti kapacitás bővítése és a vasút teljesítményének növelése szempontjából. Az S-Bahn Berlinnel együttműködve a Siemens Mobility akadályfelismerő rendszert telepített és tesztel első alkalommal folyamatos üzemmenet mellett. A rendszer kulcsfontosságú technológiai komponens a teljesen automatizált vezetés lehetővé tételéhez. 

2024. július 15. 16:17

Az ABB és a Cleanwatts együttműködési megállapodást írt alá

Az ABB, a villamosítás és automatizálás globális technológiai vezető vállalata és a Cleanwatts Digital s.a. (Cleanwatts), az összekapcsolt, fenntartható energiaközösségekben alkalmazott MI-alapú energiamegosztás szoftvermegoldásainak szolgáltatója bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a közösségek és épületek energiahatékonysági és energiagazdálkodási technológiáinak fejlesztésére.

2024. július 15. 14:40

K&H: harc az alattomos támadások ellen

A digitális eszközök használata vitathatatlanul megkönnyíti az életünket, az online tájékozódást és ügyintézést. Az eszközökön tárolt érzékeny adatok védelme azonban fokozott óvintézkedéseket igényel minden tulajdonostól.

2024. július 15. 13:02

Tovább erősíti piacvezető szerepét és stabilitását a Daniella Villamosság

Az Elektro UNO villamossági anyagkereskedelmi üzletágának felvásárlásával tovább erősíti piacvezető szerepét a Daniella Villamosság a pécsi régióban.

2024. július 15. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01