Több mint negyedével csökkent a személyi adatlopás az Egyesült Államokban

MTI Sajtóadatbank, 2011. február 10. 14:27

Huszonnyolc százalékkal csökkent az internetes személyi adatlopás áldozatainak száma tavaly az Egyesült Államokban, ám az ily módon keletkezett anyagi károk növekedtek.

A Javelin Strategy and Research kutatóintézet kedden tette közzé éves adatait. Ezek szerint 2010-ben mintegy 8,1 millió ember - az amerikai lakosság 3,5 százaléka - volt személyi adatlopás áldozata. Ez 28 százalékos csökkenés az előző évhez képest, amikor 11 millió embert károsítottak meg ily módon. Míg 2009-ben az egy főre jutó kár 387 dollárt tett ki, 2010-ben már 631 dollárra növekedett, a károk összértéke pedig - az áldozatok számának apadása ellenére - hatvan százalékkal emelkedett.

Érdekesség, hogy miközben jellemzően az összes típusú személyi adatlopás csökkent, a "baráti károkozás", amikor az áldozatot ismeri az elkövető, hét százalékkal növekedett.

"Az egy főre jutó anyagi kár emelkedése a hitelkártyák klónozásának, illetve a bankkártyákkal való visszaéléseknek a számlájára írható, amelyeket hosszabb idő után vesznek észre, és nagyobb összegű károkat eredményezhetnek annak ellenére, hogy a bankok javítottak a kártyatulajdonosok védelmén" - közölte James Van Dyke, a kutatóintézet alapítója.

A Javelin nyolc éve végzi el éves felmérését, és Dyke szerint ezek megerősítették azt a feltevést, miszerint összefüggés van a személyi adatlopás és a gazdaság, különösen a kereskedelmi szektor állapota között.

Ha növekszenek a kiskereskedelmi eladások, a személyi adatlopás csökken. Ha az előbbi visszaesik, akkor növekszik az adatlopás - hangsúlyozta.

Kulcsszavak: security pishing

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50