WebM formátumú videók lejátszása Explorer 9-en is

Vértes Judit, 2011. március 16. 07:56

A Microsoft nemrég bevezetett új böngészője a H.264 formátumú videók lejátszását teszi lehetővé, a Google által preferált WebM formátumot nem fogadja el. Ezért a Google egy nappal az IE9 bejelentése után nyilvánosságra hozott egy olyan új szoftvert, mely az IE9 böngészőn keresztül is nézhetővé teszi a WebM formátumú videó fájlokat.

A WebM fájlok eddig a Google Chrome, Opera, és a Mozilla Firefox böngészőkön keresztül volt elérhető, az Apple Safari és a Microsoft Internet Explorer böngészői a másik, H.264 kódolású videókat tudták letölteni.
A HTML5 fejlesztéseinek köszönhetően a videó fájlok beágyazhatók a weboldalba, és éppoly egyszerűen megjeleníthetők, mint a JPEG grafikák. De a szabadalmi jogok miatt nincs meghatározva, milyen rendszerrel kódolják és dekódolják a videókat.. A Google, Opera és a Mozilla a WebM videót választotta, mely VP8 video és Vorbis audio kódrendszert használ. A Google működteti az egyik legnagyobb videó weboldalt, épp ezért fontos számára, hogy a WebM formátum elérhető legyen más böngészőkön keresztül is.
„Azt mondták, az elefánt nem tud meglovagolni egy delfint. Azt mondták, a legnépszerűbb web-böngésző nem tudja lejátszani a WebM videót HTML5-ben. Tévedtek.” – olvasható a Google nem hivatalos weboldalán.

A szoftver letolthető a letoltes.com weboldalról is.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental élesben teszteli szuperszámítógépét

A Continental első alkalommal építette be tesztjárműbe, nagy teljesítményű számítógépét (HPC). Ezzel lehetővé vált számos funkciónak, mint például a vezetésbiztonsági rendszerek, az automatizált parkolás, vagy a holisztikus mozgásvezérlés egy járműalkalmazásban történő elhelyezése. 

2024. június 21. 13:07

Bosch Tech Day 2024 – Szoftverekkel is elérhetők lesznek a Bosch „életre tervezett” technológiái

A Bosch, a technológiák és szolgáltatások szállítója szoftverekkel és ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal bővíti üzleti tevékenységét, az évtized végére pedig már milliárd eurós nagyságrendű árbevételt tervez szoftveres tevékenységével elérni. „A Bosch már jó ideje szoftverfejlesztő vállalat is” – hangsúlyozta Renningenben, a 2024-es Bosch Tech Day alkalmával Dr. Stefan Hartung, a Bosch igazgatóságának elnöke. „Széles körű szakértelmünkkel közvetlenül láthatjuk el termékeinket programokkal, termékszoftvereink pedig az „Életre tervezve” mottónknak megfelelően könnyítik meg ügyfeleink életét.”

2024. június 19. 18:50

TheFence: a jogosultság mindent visz!

Mérföldkő az informatikai biztonság területén elismert amerikai-magyar tulajdonú XS Matrix életében, hogy az IBM és az Oracle után Vágvölgyi Zoltán kereskedelmi igazgatóként a kiberbiztonsági startuphoz igazolt. Feladata többek között, hogy a vállalati hozzáférések felderítésére, felülvizsgálatára, elemzésére fejlesztett THEFENCE megoldás hazai és nemzetközi piaci jelenlétét tovább erősítse.

2024. június 19. 11:42

Megfizethető 4K monitorok IPS panelekkel a fokozott termelékenységhez és szórakozáshoz

A kijelzőspecialista AOC izgalommal mutatja be két új, otthoni és irodai felhasználóknak szánt ultra-nagy felbontású (UHD) monitorát: a 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC U27B3A és U27B3AF modelleket. Ezek a monitorok kivételes tisztaságot és élénk színeket kínálnak, így tökéletesen alkalmasak a napi feladatok széles skálájához, a táblázatkezeléstől és a webböngészéstől kezdve az egyszerűbb képszerkesztésig és bármilyen médiafelhasználásig. 

 

2024. június 16. 10:38

Az AS5402T elnyerte a PCMAG „Editor’s Choice” díját

Az ASUSTOR AS5402T modelljét a PCMAG ismét „Editor’s Choice” kitüntetéssel díjazta. Az ASUSTOR idén számos nagyra értékelt zászlóshajó NAS-modellt dobott piacra, beleértve – de nem kizárólagosan – az AS5402T is. 

2024. június 15. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02