Félmilliárdos uniós iskolai informatikai fejlesztés Szabolcsban

MTI Sajtóadatbank, 2011. március 29. 08:39

Az Európai Unió támogatásával több mint félmilliárd forint értékű iskolai informatikai fejlesztés valósul meg öt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, Nyíregyházán, Nagykállóban, Tiszalökön, Kótajban és Ópályiban - közölték az érintett városok, illetve községek projektvezetői.

Az unió által százszázalékosan finanszírozott oktatási beruházások részeként Nyíregyházán, Nagykállóban és Tiszalökön 1016 tanulói és 39 tanári laptopot helyeznek üzembe, míg Kótajban 31, Ópályiban pedig 24 számítógépet használhatnak a diákok a kialakított számítógépteremben az együttesen 128,6 millió forint összegű támogatással megvalósított fejlesztés eredményeként.
Nyíregyházán emellett folyamatban van egy pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastrukturális fejlesztés is, amelynek értéke meghaladja a 398 millió forintot. Az úgynevezett "Intelligens iskola" létrehozását szolgáló fejlesztés augusztus végéig valósul meg. Nyíregyháza öt általános iskolájában - a számítógépes rendszer sikeres próbaüzeme után - hétfőn tartották a diák laptopprogram projektzárását.
Az oktatási intézményekben mintegy 78 millió forint összegű uniós forrásból 583 tanulói és 23 tanári laptopot vásárolhattak, illetve kialakíthatták a számítógépes rendszer működéshez szükséges korszerű eszközhátteret is.

Nagykállóban 43,5 millió forint támogatást költhettek a számítógépes fejlesztésre, 379 tanulói és 14 tanári laptop vásárlására. Tiszalökön a kisváros önkormányzata – ugyancsak sikeres pályázata alapján - 7,3 millió forintot fordíthat szoftverek, laptopok, szolgáltatási csomagok és eszközök beszerzésére. Kótajban a hátrányos helyzetű gyermekek tanulási esélyeinek javítására hozták létre az általános iskolai korszerű számítógépes szaktantermét, 14,8 millió forint összegű uniós támogatásból. A projekt részeként kilenc interaktív táblát is vásároltak az oktatási intézménynek. Ópályiban 11 millió forint volt a pályázaton nyert brüsszeli forrás, amelyből 27 iskolai asztali számítógépet, tantermi és szolgáltatási csomagokat, illetve szoftvereket szereztek be 3 gépet a tanárok kaptak). A számítógéptermet pedig az Ópályi Általános Iskola Tanulóiért Közalapítvány alakította ki és bútorozta be saját költségéből, mintegy 600 ezer forintból.
 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szigorodhat a piac: Két nyomtatóóriás fogott össze a cégekért és a környezetvédelemért

A legtöbb vállalkozás még ma is a papír alapú iratkezelést preferálja, ami egyrészt hatalmas terhet ró a környezetre, másrészt pedig olyan fejlesztést igényel a közeljövőben, ami fenntarthatóvá és hatékonnyá is teszi egyben az irodai működést. Ennek érdekében fogott össze két nyomtatóóriás, hogy a vállalkozások átállását megkönnyítsék.

2024. július 18. 11:36

Kékszalag: nyomkövető rendszert fejlesztett a Széchenyi-egyetem a vitorlásszövetséggel és a Telekommal partnerségben

Az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj vitorlásversenyen idén először minden hajót nyomkövető eszközzel látnak el, amelyet a hozzá tartozó online alkalmazással együtt a győri Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja a Magyar Telekommal közösen, a Magyar Vitorlásszövetséggel együttműködésben fejlesztett. Az újítás segítségével folyamatosan figyelhető a versenyzők haladása, emellett a rendszer háttértámogatást nyújt a szervezőknek.

2024. július 18. 09:57

Élvezze a Kékszalag vitorlásversenyt a Telekom innovatív megoldásaival!

Digitálisan is szintet lép az 56. Kékszalag vitorlásverseny, kihasználva a Magyar Telekom kiváló balatoni 5G lefedettségét, privát campus hálózatát és az idei évre kialakított innovatív együttműködéseit. A július 18-20-án megrendezett versenyt négy vízi-, három drón- és három parti kamera közvetíti majd, a hajók követését pedig a Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja és a Magyar Telekom által kifejlesztett nyomkövető rendszer biztosítja.

2024. július 17. 19:26

A HONOR 200 Pro és a HONOR 200 DXOMARK ezüst címkét értek el csúcsminőségű kamerateljesítményükkel

A HONOR büszkén jelenti be, hogy a HONOR 200 és a HONOR 200 Pro készülékek elnyerték a tekintélyes DXOMARK ezüst (“Silver”) címkét kiemelkedő kamerateljesítményükért. Ez az elismerés kihangsúlyozza a HONOR azon törekvését, hogy csúcsminőségű fotózási élményt nyújtson mindenki számára.

2024. július 17. 17:53

Tedd biztonságossá az online kommunikációd idén nyáron

A Rakuten Viber szeretné emlékeztetni a felhasználókat arra, hogy a nyári kommunikáció nyüzsgésében hogyan maradjanak védettek és biztonságosak online. A Rakuten Viber mindig is arra összpontosított és figyel a jövőben is, hogy biztonságos és megbízható kommunikációs platformot nyújtson felhasználóinak, függetlenül azok tartózkodási helyétől. 

2024. július 17. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59