Ott is lehet mobilnet, ahol eddig nem volt

forrás Prim Online, 2011. április 11. 18:08

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, hírközlési elnökhelyettese és a három hazai mobilszolgáltató vezetője mutatta be hétfőn közös budapesti sajtótájékoztatón az NMHH elnökének első rendeletét a frekvenciadíj-szabályozásról. A szolgáltatók egyhangúlag üdvözölték a rendelet megszületését, és hangsúlyozták: az új szabályozás ösztönzi a jövőbeni fejlesztéseket és a felhasználóknak is kedvez.

Szalai Annamária, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöke bevezetőjében emlékeztetett, hogy az április 1-jétõl hatályos rendelet az első olyan normaszöveg, amelyet az NMHH a jogszabályi felhatalmazás alapján saját hatáskörben alkothatott meg. Hozzátette: a korábbi díjrendszer nem ösztönözte fejlesztésekre a mobilcégeket olyan területeken, ahol alacsony a forgalom. Az új sávos rendszer, a kiszámítható díjszabásnak köszönhetően azonban beruházásösztönző lehet különösen azért, mert egyes új fejlesztések után 4 évig 50 százalékos díjkedvezményt kaphatnak a szolgáltatók. Ráadásul a szolgáltatók eddig bázisállomásonként fizettek díjat, az új struktúrában viszont a megszerzett frekvenciáknak megfelelően kell fizetni, ez pedig ösztönzi a több bázisállomás létesítését, amely jelentős szolgáltatásjavulást eredményez – mondta Szalai Annamária.

A mostani elképzelések szerint elsőként egy olyan sávkészlet kerülne hasznosításra, értékesítésre, amely a 900 megahertzes sávban biztosítana egy újabb 11 megahertzes plusz kapacitást.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója szerint az új rendelet beruházásösztönző, amelynek köszönhetően a mostani 75 százalékos mobilinternet-lefedettség 100 százalékosra növelhető.

Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója elmondta: az internet Magyarországon mindenütt elérhető lesz, és ez 2020-ra 40 ezer új munkahelyet teremt.

A Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy már várták a rendelet megszületését. Komoly akadályt bontott el a fejlesztések útjából, mivel lehetővé teszi, hogy olyan helyekre is elvigyék a mobil szélessávot, ahol eddig nem volt – mondta Marchhart Pál.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

Öt vadonatúj okostelefonnal lép a magyar piacra a TECNO Mobile

Magyarországon öt új készülékkel debütált a világ legnagyobb mobilgyártói közé tartozó Transsion Holdings TECNO Mobile nevű okostelefon-márkája. A SPARK széria csúcsmodellje, a SPARK 20 Pro+ kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, 120 hertzes ívelt AMOLED-képernyőt 108 megapixeles hátlapi és ledes villanóval támogatott 32 megapixeles szelfikamerát tartalmaz, mégsem kerül többe bruttó százezer forintnál.

2024. május 23. 14:36

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17