Százszor kell bocsánatot kérnie a Twitteren

MTI Sajtóadatbank, 2011. június 3. 13:21

A Twitter mikroblog közösségi portálon kell százszor bocsánatot kérnie egy férfinak Malajziában, mert megsértette egyik barátnőjének munkaadóját.

A döntést bíróság mondta ki a távol-keleti országban. A férfi még januárban azt írta a közösségi oldalra, hogy egy terhes barátnőjével rosszul bánnak munkahelyén. A cég be akarta perelni az üzengetőt, de végül bírósági megegyezéssel sikerült elkerülni a jogi viszálykodást.

 "Megszabták, hogy három nap alatt százszor bocsánatot kell kérnem a Twitteren" - mondta Fahmi Fadzil. Amennyiben eleget tesz, a férfi elkerülheti a további jogi hercehurcát.

 A bíróság azért választotta a mikroblog-szolgáltatást a bocsánatkérés felületeként, mert a férfi nem engedhet meg magának újsághirdetést.

 Fadzil csütörtökön már meg is írta első bocsánatkérését. "Megsértettem a Blu Inc. Mediát és a Female Magazint. Személyzeti politikájukról szóló bejegyzéseim nem voltak helytállók. Visszavonom kijelentéseimet és bocsánatot kérek" - fogalmazott.

 A férfi úgy döntött, hogy 35 percentként jelentkezik a portálon egy-egy bocsánatkéréssel, így szombat estére letudhatja büntetését.
 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

Sztorik a zsebben: gyermeknapon debütál az NMHH új kiadványa

A gyermekek biztonsága kerül fókuszba május 25-én és 26-án a Városligeti Gyermeknapon. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett rendezvényen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is ott lesz. A korábbi évekhez hasonlóan várhatóan idén is a Biztonságos Internet Sátor lesz az egyik legnépszerűbb helyszín, ahol ezúttal kicsik és nagyok a „Sztorik a zsebben – Történetek a közösségi médiából” című kiadványt is kézbe vehetik.

2024. május 26. 12:04

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.

2024. május 26. 10:27

Harmadszor is világcsúcs: a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata nyerte Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyét

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és elektromos meghajtású városi kisautó kategóriában. Utóbbiban saját világcsúcsát másodszor megdöntve szerezte meg az első helyet.

2024. május 25. 16:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17