Egyre több újság a Digitalstand kínálatában - immár okostelefonokon is

forrás Prim Online, 2011. június 28. 15:39

A Heti Válasz kiadói és a Netspring Kft. fejlesztői tudásbázisával létrehozott platformfüggetlen online lapolvasó szolgáltatás - a Digitalstand - vezetői két jelentős előrelépésről számoltak be mai sajtótájékoztatójukon. Az egyik a tartalmi bővülés: a napról napra gazdagabb és immár ötvennél is több digitálisan előfizethető kiadvány közé - a Ringier Kiadóval kötött együttműködés révén - Magyarország három vezető sportmagazinja, a Nemzeti Sport Magazin, a Képes Sport és a Sport & Style is bekerült. A másik: a Digitalstandhoz való hozzáférés módja is kiegészült, immár nem csak táblagépeken és PC-ken, hanem Android-os okos-telefonokon is iPhone-on is kényelmesen olvashatók a papírújságok digitális verziói.

Digitális magazinok évek óta léteznek, de csak most állnak tömegesen rendelkezésre azok az eszközök, amelyek olvasásukat hétköznapi, kényelmes szokássá emelhetik. A táblagépek és az okostelefonok terjedésével párhuzamosan az App Store meghonosította a tartalomvásárlás kultúráját, így a felhasználók digitális formában is igénylik a minőségi, fizetős médiatartalmat. Ezt a hullámot lovagolja meg a vezető magyar online újságosstand, a Digitalstand.

 

A kiadói háttérrel életre hívott megoldás célja, hogy minden tartalomfogyasztó eszközön biztosítsa a digitális olvasás élményét a felhasználóknak, akik megvásárolt lapjaikat a szolgáltatás indulásától kezdve valamennyi számítógép- és tabletplatformon elérhetik. Mostantól a hazai okostelefon-tulajdonosok egymilliós tábora is kényelmesen, mobilkijelzőre optimalizált formátumban olvashatja digitális lapjait a két nagy platformon, Androidon és iPhone-on. A potenciális olvasótábor egy részének már most van ilyen készüléke, a jövőben pedig sokan tervezik a vásárlását. Az okostelefonok tulajdonosaira jellemző, hogy keresik készülékük új lehetőségeit és a magyar tartalmakat, így a Digitalstand létező igényeket elégít ki.

 

Fontos megjegyezni, hogy a Digitalstand nemcsak a nyomtatott lapok digitalizált változatának megjelentetésére ad lehetőséget. A HTML5 szabvány révén a kiadók által igényelt szinte bármilyen interaktív objektum egyszerűen és gyorsan beépíthető a digitális kiadványokba, arra pedig már most ingyenesen lehetőség van, hogy videókkal, képgalériákkal, linkekkel és scrollboxokkal dobják fel a könnyen kezelhető szerkesztőségi rendszerbe feltöltött pdf-eket. A felhasználó ráadásul jobb ár/érték aránnyal kapja meg az akár interaktív elemekkel is bővített digitális lapjait, mint a nyomtatott változatot: a digitális kiadások a nyomtatott magazinoknál 30-50 százalékkal olcsóbbak.

 

"Magyarországon először érhető el kényelmesen okostelefonon digitális lappiac" – jelentette ki D. Nagy Ibolya, a Digitalstand Kft. ügyvezetője a társaság budapesti sajtóreggelijén. "Meggyőződésünk szerint a Digitalstand valódi terjesztési alternatívát kínál a nyomtatott médiának a digitális világban, ráadásul immár nem a jövőben, hanem itt és most."

 

"A siker titka, hogy a felhasználói élmény impulzusszerű és eszközökön átívelő legyen" – tette hozzá Rostás Zoltán kereskedelmi igazgató – "A Digitalstand letisztult felületén ez tökéletesen megvalósul, ahogy az azonnali olvasás és vásárlás lehetősége is. Egy olvasó általában többféle eszközt is használ, és lapjait a Digitalstand felhő alapú rendszerében valamennyiről elérheti."

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Lemaradunk, ha nem tanuljuk meg használni a mesterséges intelligenciát

Megállíthatatlan a mesterséges intelligencia (MI) térhódítása a magyar iskolákban: a tanárok közel 40 százaléka és a diákok harmada rendszeresen használja a technológiát, amely tízből kilenc pedagógus szerint 2-3 éven belül át fogja alakítani az oktatást. 

2024. június 21. 16:18

Közel 60%-os árbevétel növekedést ért el tavaly az online fizetési megoldásokat kínáló Barion

Már több mint 15 országban szolgálja ki e-kereskedelmi partnereit az adatvezérelt fizetési megoldásokra specializálódott Barion. A magyar fintech cég 2023-ban összesen 6.8 millió eurós árbevételt ért el a bel- és külpiacokon, mely a jelenlegi makrogazdasági környezetben szinte ritkaságszámba megy a szektorban. 

2024. június 21. 14:40

A Continental élesben teszteli szuperszámítógépét

A Continental első alkalommal építette be tesztjárműbe, nagy teljesítményű számítógépét (HPC). Ezzel lehetővé vált számos funkciónak, mint például a vezetésbiztonsági rendszerek, az automatizált parkolás, vagy a holisztikus mozgásvezérlés egy járműalkalmazásban történő elhelyezése. 

2024. június 21. 13:07

Formatervezésiminta-oltalom védi a Széchenyi István Egyetem világrekorder autóját

A győri Széchenyi István Egyetem kiemelt figyelmet fordít szellemi vagyonának védelmére: az intézmény kutatóinak és hallgatóinak munkáit bejegyzett szabadalmak, mintaoltalmak és védjegyek sora óvja. Ezúttal a SZEnergy Team háromszoros világbajnok autójának alakját helyezték formatervezésiminta-oltalom alá, amely jogilag is garantálja, hogy a hallgatói mérnökcsapat nyerő karosszériája a jövőben is utánozhatatlan maradjon.

2024. június 21. 11:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02