Drámai lépéseket tervez a Synergon a veszteség visszaszorítására

forrás Prim Online, 2011. szeptember 2. 07:29

A Synergon Informatikai Nyrt. 491,5 millió forint konszolidált adózás utáni veszteséget könyvelt el 2011 második negyedévében az első negyedévi 346 millió forint veszteség után. A tavalyi második negyedév vesztesége 5,7 millió forint volt.

A társaság nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint készült és a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt jelentése szerint a második negyedévi árbevétel 3,834 milliárd forint volt, ami 11 százalékkal kisebb a 2010. azonos időszakinál.
Az idei első hat hónap árbevétele 7,986 milliárd forint, 2 százalékkal alacsonyabb a bázisnál. A féléves veszteség 838 millió forint, szemben a tavalyi 38,7 millió forint nyereséggel.
A társaság felmondott szerződésekkel magyarázta az eredmény romlását. A Vidékfejlesztési Minisztérium által elállás miatt meg nem fizetett Microsoft licence beszerzés értékére 226 millió forint értékvesztést számolt el a cég. A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság által felmondott szerződés miatt képzett céltartalék 110 millió forintos költségnövekményt okozott. Ezek mellett a székhelyváltozással összefüggésben 145 millió forint elszámolt értékcsökkenést említ a jelentés.

A magyarországi vállalatoknál májusban végrehajtott leépítések költségcsökkentő hatásai a harmadik és negyedik negyedév eredményeiben mutatkoznak majd meg.
A jelentés szerint a menedzsment "az eredményre drámai hatással bíró lépéseket" tervez. Az igazgatótanács szeptember első hetére tervezett döntései érinteni fogják a humánerőforrás területét, az állóeszköz állomány méretét és finanszírozását, a személyekhez kapcsolódó járulékos költségeket, és várható egy átfogó finanszírozás átalakítás is.
A társaság értékesítési költségei a bázishoz képest 8 százalékkal nőttek, 6,075 milliárd forintot értek el az idei első félévben. Ezt a jelentés szerint a BKV- Futár elnevezésű, forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer-fejlesztési projekt megnövekedett ráfordításai okozták.
A Synergon-csoport üzemi vesztesége 739,5 millió forint volt az idén, szemben a tavalyi első hat hónap 97 millió forintos nyereségével.
A pénzügyi tevékenységből további 83 millió forint veszteség származott.
A Synergon részvényeit a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában jegyzik. A papírok csütörtökön délben 250 forintot értek, 2 forinttal kevesebbet az előző napi záróáruknál. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 672 forint volt, a legalacsonyabb 190 forint.
 

Kulcsszavak: +céginfo Synergon

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

A Conrad és a TraceParts: B2B platform szinergia

Egyszerűsített fejlesztés, tervezés és kivitelezés: A Conrad termékkatalógusa mostantól a TraceParts-on is elérhető, lehetővé téve a CAD-adatok letöltését és a termékek megvásárlását egyetlen egérkattintással.

2024. május 22. 11:36

Fókuszban a világűr: a Széchenyi-egyetemen tartották a távközlési világnap országos konferenciáját

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei távközlés világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. Az eseményt 15. alkalommal rendezték meg a győri Széchenyi István Egyetemen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiemelt támogatásával.

2024. május 22. 09:55

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17