Felülvizsgálati kérelem a Magyar Telekom és a kisrészvényesek perében hozott jogerős ítélet ellen

MTI Sajtóadatbank, 2011. november 9. 08:55

A Magyar Telekom 2010. április 7-i közgyűlésének határozataival kapcsolatos perben a kisrészvényesek felülvizsgálati kérelmet terjesztettek elő a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete ellen; a társaság álláspontja szerint a felülvizsgálati kérelem alaptalan - közölte a Magyar Telekom a tőzsde honlapján.

    A Magyar Telekom ellen 2010. május 6-án két magyar kisrészvényes keresetet indított, és kérte a bíróságtól a társaság 2010. április 7-én tartott közgyűlésén hozott határozatok hatályon kívül helyezését. A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletével a keresetet elutasította, majd a Fővárosi Ítélőtábla 2011. május 31-én kihirdetett jogerős ítéletében az elsőfokú ítéletet - a társaság kérelmének megfelelően - érdemben helybenhagyta. Így a kisrészvényes felperesek keresetét elutasító ítélet jogerőre emelkedett.
    A kisrészvényesek most jogorvoslatként arra kérik a Legfelsőbb Bíróságot, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét helyezze hatályon kívül.
    A Magyar Telekom álláspontja szerint a felülvizsgálati kérelem alaptalan, és a társaság a felülvizsgálati eljárásban is mindent megtesz álláspontja érvényre juttatásának érdekében - szögezik le a közleményben.

Kulcsszavak: jog Magyar Telekom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59