Vodafone: megosztható mobil internet, nyomon követhető adatforgalom, új adatcsomagok

forrás Prim Online, 2011. november 15. 14:15

November 15-től a Vodafone számos új internet csomagot vezet be, amelyek nemcsak az adatforgalom mennyisége és a havidíj, hanem a maximális letöltési sebesség tekintetében is eltérnek egymástól. A cég ügyfelei a megújult csomagok keretein belül folyamatosan nyomon követhetik, hogy mennyi adatot forgalmaztak és mennyi van még hátra a díjcsomagban, valamint azok számára is van már kényelmes megoldás, akik egyszerre több készüléken, de csak egy internet-előfizetéssel szeretnék elérni a világhálót. 

Az USB-modemet használók három új csomag közül választhatnak. A MobilNet 7 az alkalmilag netezőknek, a Mobilnet 14 a haladóknak, míg a Mobilnet 21 a sokat a világhálón lógóknak kínál megoldást. A csomagok mindegyikéhez 1 forintért vásárolható USB-modem. Az adatforgalmi limit elérése után nincs automatikus túlhasználati díj, csupán a kapcsolat sebessége mérséklődik. A felhasználók rugalmasan alakíthatják internetezési szokásaikat, hiszen akik ezután is a maximális sebességgel szeretnének internetezni, bármikor úgy dönthetnek, hogy egyszeri díjért cserébe az adott hónapban megemelik adatkorlátjukat: 700 forint ellenében 500 MB-tal, 1000 forintért pedig 1 GB-tal.

 

A táblagépek tulajdonosai számára hasonló kondíciók mellett, némileg eltérő áron, ugyancsak három alapcsomag jelent meg a cég kínálatában. Az új Netbook MobilNet és Tablet MobilNet tarifacsomagok mindegyikével dupla adatmennyiség érhető el 2012. január 31-ig, mely előzetes regisztráció nélkül és automatikusan igénybe vehető az ezen tarifacsomagokat használóknak. Netbook/Tablet MobilNet 7 csomaggal 2+2 vagyis 4 GB, 14-es csomaggal 4+4 vagyis 8 GB, 21-es csomaggal 6+6, tehát 12 GB adatmennyiséget ad automatikusan a Vodafone január végéig. A Netbook MobilNet csomagok mindegyike tartalmazza 12 hónapig díjmentesen a Vodafone PC Security szolgáltatását, mely több egy átlagos vírusirtónál - azon felül tűzfal, böngészővédelem, spam- és adathalászat szűrő, tartalomszűrő, pop-up blokkoló is egyben, továbbá a Szülői felügyelet funkció segítségével külön jelszóval tehetők elérhetetlenné gyermekek és tinédzserek számára a felnőtt tartalmak, illetve a böngészés időtartama is korlátozható.

 

Az okostelefon-felhasználók száma és aránya is folyamatosan nő a Vodafone előfizetői között. Ők, ha készüléküket maximálisan ki szeretnék használni, a kedvező áru Zsebnet tarifák közül válogathatnak, amelyek már kevesebb, mint havi 800 forinttól nyújtanak rendszeres internetezési lehetőséget. Azok pedig, akik nem szeretnék elkötelezni magukat, 150 forintért vásárolhatnak 24 órás internetezést lehetővé tevő Napijegyet, amelynek adatforgalmi limitje 10 MB, és már naponta többször is megrendelhető.

 

A Vodafone november 15-től egy új, interaktív szolgáltatást vezet be, amellyel új csomagjaihoz az USB modem és az okostelefon felhasználók mostantól valós időben nyomon követhetik a netinfo.vodafone.hu oldal segítségével, hogy mennyi adatot forgalmaztak, milyen messze vannak még a csomagban foglalt adatforgalmi limit elérésétől. Emellett igény szerint adatkeretük bővítéséhez kiegészítő adatopciókat is vásárolhatnak kedvezményes áron, hogy ismét a Vodafone-tól megszokott villámgyors módon internetezhessenek.

 

Az új szolgáltatás egyelőre csak az új MobilNet és ZsebNet díjcsomagok esetén érhető el, de hamarosan a korábban vásárolt internetcsomagok és a Netbook és Tablet tarifákkal rendelkezők is élvezhetik a Netinfo előnyeit.

 

A fenti kedvezményeken túl a Vodafone egy rendkívül ügyfélbarát konstrukcióval is meglepi vásárlóit: a Matrix 2 vagy annál magasabb havidíjú Matrix okostelefon-tarifát választó új előfizetők további internetes eszközökön is tudják használni a Matrix csomagban foglalt adatmennyiséget. Ezért mindössze annyit kell tenniük, hogy havi 990 forintért igényelnek újabb SIM kártyát – maximum két darabot –, így egyetlen mobiltelefonos előfizetéssel akár három eszközön, például egy okostelefonon, egy USB-modemen és egy táblagépen is használható a Matrix előfizetésben foglalt adatforgalom.

Kulcsszavak: tarifa Vodafone-hu mobil

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

Az SAP SE bejelentette, hogy három évre, 2028 végéig meghosszabbította Christian Klein vezérigazgatói megbízatását és igazgatótanácsi tagságát. A társaság egyúttal meg is erősítette Klein szerepét, az Igazgatóság elnökévé nevezve őt ki, korábbi szóvivői státusza helyett.

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

Komoly szakmai kritériumok alapján választotta ki a világ 250 legjobb EdTech cégét a TIME magazin és a Statista. A hétezer cégből két pillérre – a pénzügyi erősségre és az iparági hatásra – épülő pontrendszer alapján állították össze a listát, amelyen a magyar Xeropan az előkelő 35. helyet szerezte meg, az európai cégek között pedig a 11. lett és egyben az egyetlen magyar vállalat a nemzetközi ranglistában.

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak a középiskolások a CEU digitális oktatási platformján. Ürge-Vorsatz Diana, Barabási Albert-László, Spiró György, Pléh Csaba, Falus András, Csaba László, Bányai Éva. Csak néhány név azok közül, akik előadásait a középiskolai pedagógusok segítségül hívhatják a tanítás során a tananyag kiegészítéséhez.

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52