Betekintés a felhőalapú IT jövőjébe

forrás Prim Online, 2011. november 22. 12:17

Éves ügyfélrendezvényén, a Fujitsu Fórumon a Fujitsu jövőképe, főbb termékei és szolgáltatásai bemutatásával nyújtott segítséget ügyfeleinek a jövő üzleti szükségleteit kielégítő, rugalmas IT-infrastruktúra kialakításához. A Fujitsu zökkenőmentes átállást kínál a vállalatoknak napjaink helyszíni IT-megoldásairól a jövő felhő-alapú számítástechnikájára.

A Fujitsu ügyfeleinek IT-környezetét átformáló, kiterjedt és sokrétű szakértelmét bizonyítva komplett megoldáskínálattal lépett a nagyközönség elé. A bejelentések között sokféle téma szerepelt: a felhőalapú alkalmazások új piacterének elindításától az áttörő jelentőségű adatelemző technológiáig, amely támogatja a Big Data felhasználását a valós idejű döntéshozatalban.

A Fujitsu Fórum kitűnő lehetőség a kis- és középvállalati igényekre tervezett megoldásokkal való ismerkedésre. Ezekkel a termékekkel és szolgáltatásokkal a KKV-k fel tudják pörgetni üzletmenetüket. Egyidejűleg fokozhatják IT-rendszereik reagáló készségét és csökkenthetik TCO-jukat, mérsékelve ezzel az új technológia bevezetésének kockázatát.

A Fujitsu Fórum főbb bejelentései:

·    A mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatokat kiszolgáló Fujitsu Business Solutions Store a felhőalapú üzleti alkalmazások és üzleti folyamatok piactere. A Fujitsu és partnerei által kínált megoldások között Fujitsu CRM felhőszolgáltatások is szerepelnek. A piactér hasznos megoldást kínál azoknak a partnereknek, akik szoftvereiket „szolgáltatásként” kívánják értékesíteni az ügyfeleknek. Az egyszerű felületen néhány napon belül felkészíthetik alkalmazásaikat a számítási felhő és a Business Solutions Store támogatására.

·    A világ első, SAP AG által tanúsított több node-os környezeteinek egyike az SAP HANA™ platform futtatására. Felhasználói óriási adattömeg elemzésével azonosíthatják az új trendeket és reagálhatnak valós időben a piaci viszonyok változására. A megoldás rendkívüli mennyiségű tranzakciós üzleti adatot képes valós időben kinyerni és elemezni. Magas rendelkezésre állási szintű, skálázható adatintegritást biztosító platform.

·    Dinamikus Infrastruktúra-blokkok (DI-blokkok): felhasználásukkal a vállalatok modulárisan, több ütemben konszolidálhatják és formálhatják át adatközpontjaikat. Mindenkor garantálják az IT rendelkezésre állását a változó üzleti igények kiszolgálására és előkészítik a környezetet helyszíni privátfelhő-infrastruktúra kialakításához.

·    SAP megoldásokhoz készült FlexFrame Compact: segítségével a közepes méretű szervezetek is javíthatják SAP® alkalmazásaik üzleti teljesítményét és rendelkezésre állását. Az új FlexFrame Compact a világszerte több mint 250 nagyvállalatnál a komplett SAP-megoldáskörnyezet (szerverek, virtuális gépek, tárolók és hálózatok) optimalizálására és TCO-jának csökkentésére használt, teljes körűen virtualizált nagyvállalati infrastruktúra belépő szintű verziója.

·    A VDI (Virtual Desktop Infrastructure) alkalmazások futtatására ideális Android Slate PC technikai demója. A vállalati adatok elérését az irodán kívülről is biztosító írótábla PC biztonságos, védett hozzáférést nyújt az üzleti alkalmazásokat futtató személyi virtuális géphez anélkül, hogy a kényes adatokat kimozdítaná a biztonságos vállalati tűzfal védelméből. A rendszer koncepciója jól érzékelteti, miként használja a Fujitsu a felhőt a hálózati hozzáférési eszközök világában zajló stratégiaváltás támogatására. A vízálló írótábla új dimenzióba helyezi a céges adatok védelmét.

Kulcsszavak: felhő alapú IT Fujitsu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Ipari hulladékáramból kulcsfontosságú ipari nyersanyag

A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet a forradalmian új technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.

2024. május 24. 11:36

A Dürer Park új irodáihoz a Siemens biztosítja az energiaelosztást

Budapest egyik legnagyobb lakóingatlan- és irodaház-fejlesztése zajlik a Városliget közvetlen szomszédságában. A Dürer Park projekt keretében a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor melletti 3,7 hektáros terület újul meg teljesen. 

2024. május 24. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17