Nagy-Hideg-hegyről is elindult a digitális földfelszíni televíziós sugárzás

forrás Prim Online, 2011. december 20. 13:44

Az Antenna Hungária folytatja a digitális földfelszíni televíziós hálózatfejlesztést, további 20 adóállomásról indult el a DVB-T sugárzás, ezzel a DVB-T telephelyek száma 50-re bővült. A Börzsöny környékén és Nógrád megyében - a korábbi években elindított adókon túl - az AH az elmúlt napokban elindította a Nagy Hideg-hegy csúcsáról és Balassagyarmatról is a sugárzást. A MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás újabb mérföldkőhöz érkezett: az ingyenesen fogható csatornákat már több mint 300 ezer háztartás nézi, míg a MinDig TV Extra szolgáltatás már több mint 46 ezer előfizetővel rendelkezik.

Az Antenna Hungária folytatja a digitális földfelszíni televíziós hálózatfejlesztést, további 20 adóállomásról indult el a DVB-T sugárzás, ezzel a DVB-T telephelyek száma 50-re bővült. A Börzsöny környékén és Nógrád megyében - a korábbi években elindított kékesi, budapesti, gerecsei, salgótarjáni és karancsi adókon túl - az AH az elmúlt napokban elindította a Nagy Hideg-hegy csúcsáról és Balassagyarmatról is a sugárzást. A hálózatfejlesztés eredményeképpen a lakossági lefedettség a közszolgálati műsorokat illetően meghaladta a 98 százalékot, ezzel a digitális lefedettség elérte a jelenlegi analóg m1 hálózat lefedettségi értékét.

A hét ingyenes digitális televízió- és négy rádiócsatornát kínáló, tető- vagy szobaantennával fogható MinDig TV szolgáltatás újabb mérföldkőhöz érkezett: a felhasználók száma meghaladta a 300 ezret, mely az összes földfelszíni háztartás körülbelül 35 százalékát teszi ki. A 7 szabadon fogható csatornán túl további 24 fizetős programot kínáló MinDig TV Extra szolgáltatás pedig már több mint 46 ezer előfizetővel rendelkezik.

A vételhez szükséges készülékek – dekóder vagy integrált televízió – ára tovább csökken, ezáltal szinte az összes érintett számára megnyílik a lehetőség, hogy karácsonyra DVB-T MPEG-4-es vevőeszközhöz jusson. Az Antenna Hungária két karácsonyi akciót is meghirdetett: a MinDig TV promóció keretében, aki most vásárol MinDig TV matricás készüléket, további 10 csatornát nézhet ingyen egy hónapig. A MinDig TV Extra pedig új akciójában 19 990 forintért kínálja az egyéves Alapcsomag előfizetést a vételhez szükséges dekóderrel együtt.

Az Antenna Hungária reményei szerint az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolásához közeledve a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások népszerűsége tovább növekszik. Az AH ezáltal teljes mértékben felkészülten várja a digitális átállás utolsó szakaszát és kész arra, hogy hozzájáruljon a zökkenőmentes analóg lekapcsolás folyamatához.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17