PressReader: Nyomtatott forma, digitális tartalom

Vértes Judit, 2012. január 6. 21:20
A PressReader iOS alkalmazás több mint 2000 újságot és magazint jelenít meg, és mindegyiket a hagyományos, nyomtatott újsággal megegyező formátumban olvashatjuk a kijelzőn.

A különböző újságok különböző alkalmazásokat hoztak létre, mellyel az adott lap iPad, iPhone, iPodTouch készüléken is olvasható, de legtöbbször formailag egyszerűsített változatban, néha kevesebb tartalommal. A PressReader segítségével a nyomtatott változat beszkennelt oldalait tölthetjük le, az “átlapozás” után ráközelíthetünk a minket érdeklő cikkre, de használhatjuk a szöveget beszéddé alakító funkciót is.

A nemrég megjelent 3-as verzió tartalmaz egy SmartFlow nevű funkciót, melynek segítségével a papíron lévő tartalmat a Flipboard magazinolvasóhoz hasonló formában jeleníti meg, a tartalom másolható, nyomtatható, megosztható lesz másokkal.
Az alkalmazás segítségével 2000 újság olvasható  a világ különböző tájairól, angol, francia, német, spanyol, arab, olasz és orosz nyelven, az iPad, iPhone, iPodTouch készülékeken. Az előfizetés havonta 29,95 dollár.
Akik nehezen tudnak elszakadni a papír alapú újságoktól, azoknak biztosan érdemes kipróbálni ezt az alkalmazást. Már csak a papír zörgése fog hiányozni.
Kulcsszavak: Network Magazine

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Utazási konferencia az Angyalok városában

A dinamizmust tükrözte az idei utazási világkiállítás, az IPW2024, és ezt sugározza a helyszín is: Los Angeles, Kalifornia.
 

2024. május 17. 18:51

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02