Elérhető a Microsoft System Center 2012 kiadás előtti verziója

forrás Prim Online, 2012. január 18. 14:30

A Microsoft redmondi központjában Satya Nadella, a vállalat szerver üzletágért felelős elnöke élőben mutatta be a System Center 2012 kiadás előtti változatát, amely immár globálisan, így Magyarországon is elérhetővé válik. Satya Nadella előadásában kiemelte, a Microsoft privát felhő megoldásával hogyan gyorsulhat fel a vállalatok belső működése, miként takaríthatnak meg költséget és válhatnak versenyképesebbé.  A Microsoft System Center megoldása már hazai vállalatoknál, szervezeteknél is bizonyított. 

Egyszerűbb, rugalmasabb licencelési feltételek, gyorsabb telepítés, korlátlan számú virtuális gép: január 17-étől a System Center 2012-vel elérhető a Microsoft legújabb privát felhő megoldása. A privát felhő előnye, hogy teljes mértékben a már meglévő és kiépített technológiai beruházásokra, a meglévő hardverekre, illetve szaktudásra épít. Lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a publikus felhő automatizációs és felügyeleti képességeinek jelentős részét saját irányításuk alatt használhassák fel.

 

A System Center 2012 kiadás előtti változata nyolc különálló terméket integrál egy egységes megoldásba, így csökkentve a beüzemeléséhez szükséges időt: ami korábban napokba telt, az pár óra alatt kivitelezhető. A termékskála is egyszerűsödött, a felhasználók virtualizációs igényeiknek megfelelően innentől kezdve választhatnak, hogy a Standard vagy a Datacenter kiadás között. Mivel a System Center 2012 Datacenter Edition licenc korlátlan mennyiségű virtuális gépet foglal magában, az ügyfelek tetszőleges mértékben bővíthetik privát felhő kapacitásaikat további licencek és beruházási költségek nélkül.

 

A System Center 2012 mindemellett lehetővé teszi a felhőben működő alkalmazások mélységi monitorizálását, részletes információt tud adni a rendszergazdáknak az alkalmazások működésének állapotáról, az azokban bekövetkező változásokról, és ezeknek az okát is közli a rendszer fenntartójával. A System Center 2012 minden korábbinál hatékonyabban támogatja a heterogén rendszereket: teljeskörűen felügyelhetőek vele Linux és WMWare alapú rendszerek is.

 

“A rendszermenedzsment minden területén óriási előrelépést jelent a 2012-es System Center. Egységes környezetet biztosít a teljes IT rendszer felügyeletére, beleértve a hálózati eszközöket, a Linuxokat, akár Android és iPhone mobil eszközöket, Hyper-V, VMware és Xen virtualizációs megoldásokat, a szerverek hardvereit, a tárolóegységeket, és akár .NET, Java és különféle SQL alapú alkalmazásokat is. Azáltal, hogy a System Center mindent átlát és átfog, mélységi monitorozásra is képes, és ezáltal hamarabb fedezhetők fel és háríthatók el a hibák” – mondta Budai Péter, a Microsoft Magyarország termékmenedzsere.

 

A Microsoft System Center megoldásai már több hazai nagyvállalatnál, szervezetnél bizonyítottak. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Microsoft Hyper-V R2 és System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) alapú szervervirtualizáció eredményeként a következő években hozzávetőleg mintegy 22 millió forintot fog megtakarítani az üzemeltetés és a beszerzés költségein. Az Antenna Hungáriánál (AH) pedig a közlemúltban teljeskörű SAP migrációt hajtottak végre Unixról Windows Serverre és Hyper-V-re, s az informatikai szakemberek a szerverek virtualizációjának és a Microsoft System Center szolgáltatásainak köszönhetően lényegesen hatékonyabban, néhány kattintással a távolból is menedzselhetik az AH komplett informatikai rendszerét. A Magyar Televízió a Microsoft Hyper-V és System Center megoldásával hibatűrő rendelkezésre állást és költséghatékony üzemeltetést valósított meg konszolidált szerverkörnyezetében.

 

"Informatikus szakembereink korábban három műszakban dolgoztak, de idejük nagyobb részét tűzoltással, problémák kezelésével töltötték, kevés erőforrás jutott a konstruktív munkára. A szervervirtualizációnak köszönhetően ez már a múlté. A felügyelettel kapcsolatos feladatokat 2-3 üzemeltető rendszermérnök ellátja, miközben a szerverek száma a fizikai és a virtuális kiszolgálókkal együtt 30-ról mintegy 90-re nőtt. Három fővel háromszor annyi szervert felügyelünk, mint azelőtt, harmadannyi idő alatt, ráadásul egy műszakban. Ez annak köszönhető, hogy a Microsoft Hyper-V és a System Center segítségével majdnem minden üzemeltetői feladatot automatizáltunk” - hangsúlyozta Pető Gábor, az MTVA IT-üzemeltetési vezetője.

 

A System Center 2012 RC kiadásáról bővebb információ található

·         a Microsoft News Centerében,

·         a Microsoft hivatalos blogján,

·         és a Microsoft szervertermékekkel foglalkozó blogján is.

 

A hazai vállalati tapasztalatokat összefoglaló esettanulmányok a Microsoft Magyarország honlapján olvashatók.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

Exkluzív budapesti esemény keretében mutatták be a hazai szakmai közönségnek május 23-án, az Everguest Intelligence-t. A mesterséges intelligencia a szemünk előtt alakítja át és forgatja fel a turizmus és a vendéglátás mindennapjait. Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára. Azóta a szoftvert már nemzetközi környezetben, Bécsben, Barcelonában és Amszterdamban is bemutatták, mindenhol kitörő sikert aratva. Az eseményen szó esett az AI emberi vonatkozásairól is.

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak – ez derült ki az ESET termékek hazai forgalmazója, a Sicontact Kft. gkid-vel közösen végzett, a 18 év feletti online is vásárló internetezőkre reprezentatív felméréséből. A kutatás apropóját a cég most folytatódó kiberbiztonsági tudatosító kampánya, az IT-hős vagy kiberbalek? adta. Az ESET és a Sicontact közös célja, hogy a felhasználókat meggyőzzék arról, a digitális biztonság alapszükséglet, amelyre figyelnünk és áldoznunk kell. 

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

Az IKEA Magyarország elindította az IKEA Kreativ elnevezésű új eszközt, amely a legmodernebb technológiát használja a lakberendezési tervezéshez. Az eszköz minden vásárló számára elérhető mobilalkalmazásban és az IKEA.hu weboldalon. Az IKEA Kreativ rendkívül egyszerűen használható, és arra ösztönzi a vásárlókat, hogy használják ki kreativitásukat. Valósághű interaktív terveken keresztül mutatja meg, hogyan fognak kinézni az egyes bútorok az otthoni környezetben.

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

Az SAP SE bejelentette, hogy három évre, 2028 végéig meghosszabbította Christian Klein vezérigazgatói megbízatását és igazgatótanácsi tagságát. A társaság egyúttal meg is erősítette Klein szerepét, az Igazgatóság elnökévé nevezve őt ki, korábbi szóvivői státusza helyett.

2024. május 7. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02