Közösségi oldal plátói szerelmeseknek

MTI Sajtóadatbank, 2012. február 5. 08:53

Titkos szerelmek kibontakoztatásában segít egy chilei közösségi oldal.

"Fedezze fel, hogy ön-e titkos szerelmének a titkos szerelme" - egy chilei internetes közösségi oldal az egymással ismeretségben állók első félénk lépéseit igyekszik bizalmasan egyengetni. "Ez nem társkereső oldal" - magyarázta Sebastian Arteaga, a Hutcha nevű oldal egyik társalapítója. Ez olyan hálózat, amelyen az egymásnak tetsző, de nyilatkozni bátortalan emberek biztonságban vallhatnak érzelmeikről.

A 27 éves Natalia Rojasnak több partnere is volt évek óta, de soha nem került közelebbi kapcsolatba plátói szerelmével, egyik barátja barátjával, Javier Alvarezzel. Találkozások egy esti bulin, egy üdvözlés, néhány szó, semmi több. "Tíz éve megy már így a dolog" - sóhajtja. Majd megpróbálkozott a honlappal, és bevallotta - csakis az oldalnak - hogy mit érez Javier iránt. Nagy meglepetésére Javier szintén a Hutchának mondta el, hogy szerelmes Nataliába. "Majdnem négy hónapja járunk együtt. Azt hiszem, viccesnek hangzik, de ez a legstabilabb kapcsolat, amiben valaha is részem volt" - mondta Natalia, aki ma sem akarja még elhinni, hogy egy közösségi oldal hozta őket össze.

A négy hónapja működő, és 30 ezer felhasználót számláló Huntcha-jelenség mögött egy 31 éves ikerpár, Cristobal és Sebastian Zegers áll, akiket a Facebook-alapító után a sajtó már "chilei Zuckerbergek" néven emleget. A Zegers-fivérek most az Egyesült Államokban, majd Európában turnéznak az oldal fejlesztése céljából. Első állomásuk a Szilícium-völgy.

A Huntchát népszerűsítő videón Cristobal Zegers reklámszakember elmondta, hogyan született meg az ötletük a Facebook sikerén gondolkodva. "Azt mondtuk: csináljunk egy olyan oldalt, ahova felírhatod a keresett személy nevét, de ő csak akkor tudja meg, hogy keresed, ha ő is keres téged". Ha valaki, akit felvettél a listádra, felvesz téged is az övére, üzenet érkezik mindkét címre, és csakis ezekre, +tetszetek egymásnak+ szöveggel. Ekkor indulhat meg a közvetlen kapcsolatfelvétel. Az oldalra a Facebook-profilon keresztül lehet jelentkezni. Mihelyst megvan a Huntcha-profil, kezdődik a "párkeresés", megindulhat a keresés. Mindenkinek legfeljebb kilenc "plátói szerelme" lehet.

Nataliának a Huntchában a fő a bizalmas jelleg: "Ha a plátói szerelmed nem vesz fel téged a listájára, nem gond, sosem tudja meg, hogy te felvetted őt a tiédre". Négy hónap alatt a Huntcha 1500 "párkeresést" produkált. Az oldal informatikai statisztikái szerint már látszanak a tendenciák: a nőknek általában egy-két plátói szerelmük van, a férfiaknak több, és gyorsabban is változtatják őket. A Huntcha spanyol és angol nyelven működik. A Zegers-fivérek rövidesen elindítják Chilében a mobiltelefonos alkalmazást is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

Megvette a Netflix a Marsra magyar! első évadát

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című sorozat első évada május 15-én került fel a Netflixre, ahol már másnap bekerült a Top10 legnézettebb TV Show közé Magyarországon. A döntés, hogy egy márkával közösen létrehozott magyar sorozat megjelenik hazai és nemzetközi streaming platformokon is, rendkívüli siker a hazai médiaiparban. 

2024. május 24. 17:44

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Profi tippek a tudományos anyagok hatékony olvasásához BOOX tabletekkel

A tudósoknak, kutatóknak és diákoknak a kutatási cikkek olvasása olyan, mintha egy tudástornyot építenének. Minden tégla egy-egy információt képvisel, amit alaposan megvizsgáltak, hogy biztosítsák a zökkenőmentes integrációt a teljes szerkezetbe. Tekintettel az információsűrűségre, a tudományos művek olvasása mindig tanulságos, ugyanakkor megterhelő. A produktivitás javításához megfelelő módszerekre és eszközökre van szükségünk.

2024. május 24. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17