Ingyen fejlesztőeszközök a Microsofttól az egri főiskola informatikus hallgatóinak

forrás Prim Online, 2012. február 14. 16:02

Több lábon álló együttműködési megállapodást írt alá a Microsoft Magyarország és az Eszterházy Károly Főiskola a szoftvervállalat oktatási programjainak keretében. Ennek részeként az egri főiskola összes informatikus és tanárjelölt hallgatója, valamint a tanári kar ingyenesen használhatja valamennyi Microsoft fejlesztőeszközt és szerverterméket az iskolában és otthonában egyaránt. A február 14-én aláírt együttműködés több száz diákot és tanárt érint, értéke több százmillió forintra tehető.

Több lábon álló együttműködési megállapodást írt alá a Microsoft Magyarország és az egri Eszterházy Károly Főiskola. A megállapodás része, hogy a Dream Spark program keretében a legtöbb szerveroldali és fejlesztőeszközt – egyebek mellett a Visual Studio legújabb változatát – a főiskola informatikus és tanárjelölt hallgatói, valamint tanári kara oktatási és kutatási célra egyaránt felhasználhatja.

A szoftvertámogatás mellett a vállalat célja az informatikai tudás megszerzésének elősegítése. A Microsoft IT Akadémia programjának keretében hivatalos Microsoft tananyagokat ad a főiskolának, így a tanulók nemzetközileg elismert Microsoft Certified Professional (MCP) vizsgára készíthetők fel, amellyel a hallgatók a nemzetközi munkaerőpiac által széles körben elismert tanúsítványt szerezhetnek. A Microsoft biztosítja az MCP-hez szükséges tananyagot, az e-learning környezetet, a laborgyakorlatokat, valamint az oktatók kiképzését is.

A megállapodás harmadik eleme egy pilot projekt mindkét szervezet számára: a tervek szerint a főiskola gyakorlóiskolájának egy osztálynyi diákja szeptembertől Windows 8 operációs rendszert futtató táblagépeken kezdik meg a tanévet. A projekt célja, hogy kiderüljön, hogyan tudják a diákok használni a mindennapi tanórákon a legkorszerűbb táblagépeket.

Az Eszterházy Károly Főiskola egy úgynevezett „Innovatív Tanári Kompetenciaközpont” létesítését is tervezi, ahol a tanárok a legkorszerűbb hardverekkel és szoftverekkel ismerkedhetnek meg, így ezeket alkalmazva színesíthetik, tehetik hatékonyabbá óráikat. Mindezeken túl, az együttműködés keretében a Microsoft felhő alapú infrastrukturális támogatást nyújt az intézmény hivatalos elektronikus kommunikációjához. A Live@edu rendszer bevezetését követően az intézmény összes hallgatója és oktatója – mintegy 10 ezer fő – egyenként 10 gigabájt tárhelyű, saját nevére szóló intézményi e-mail fiókhoz fér hozzá.

A megállapodásban rögzített szoftverszolgáltatás és tudástámogatás értéke több százmillió forintra tehető.
Az Eszterházy Károly Főiskola hallgatói előtt is megnyílik az út, hogy részt vegyenek a Microsoft Student To Business programjában, amely a testre szabott képzést követően gyakornoki lehetőséget biztosít a Microsoft partnereinél és ügyfeleinél.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59