A mobiltelefonok biztonságáért: barcelonai ESET-premier

forrás Prim Online, 2012. február 27. 20:50

Barcelonában, a ma megnyílt Mobilworld Congress 2012 rendezvényen az ESET saját standján mutatta be a mobilkészülékek védelmére kifejlesztett termékeik zászlóshajóját, az ESET Mobile Security for Android-ot. A premier jelentőségét kiemeli, hogy egyre több hír olvasható a mobil készülékekben lévő adatok veszélyeztetettségéről, a statisztikák szerint a vírusok egyre nagyobb számban költöznek a mobilokra.

Az ESET Mobile Security for Android egyesíti a NOD32 Antivírus hatékonyságát egy spam szűrő védelmével, sőt, a szoftverben még egy lopásgátló funkció is található.  Maga az ESET Mobile Security megoldás már korábban elkészült Symbian és Windows Mobile operációs rendszerekre is, ezek a biztonsági megoldások (immár az Android operációs rendszerrel kiegészülve) alkalmazhatók tabletekre is, feltéve, hogy azok támogatják a hívás és üzenetküldési funkciókat.

Az ESET megbízásából, az InSites Consulting által 2011 október-novemberben lefolytatott, az egész világra kiterjedő kutatás szerint, az internet felhasználók 36%-a az okostelefonjával kapcsolódik a világhálóhoz, 19%-uk alapkészülékével éri el a netet és 10%-uk használ tabletet. Ezek a hordozható készülékek nemcsak a személyes adatokat, de az üzleti információkat is tárolják, hasonlóan az asztali számítógépekhez.  Az OSBT (OneSource Building Technologies) szerint a felhasználók 16%-a számolt be biztonsági támadás okozta adatvesztésről.

 „Az androidos telefonokra elkészült ESET Mobile Security” rendkívül fontos mérföldkő a vírusvédelemben” – tette hozzá a hírhez Csiszér Béla, az ESET-szoftvereket Magyarországon és Ausztriában forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezető-tulajdonosa. „A Gartner felmérése szerint 2011-ben a világ okostelefon eladása már elérte a 472 millió darabot és a végfelhasználók több, mint 50%-a Android OS típusú készüléket vásárolt, az új termékekkel immár ezt a rendkívül nagyszámú és folyamatosan növekvő felhasználói kör is képes lesz kivédeni a rosszindulatú támadásokat.”

Az ESET Android készülékekre kifejlesztett mobil biztonsági termékeinek jellemzői és előnyei:

• Proaktív védelem – Figyelmeztet a mobiltelefont megtámadó veszélyekre. Folyamatosan ellenőriz és figyel minden alkalmazást, file-t, mappát és az SD kártyát.

• SMS/MMS Antispam - Lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy személyre szabja telefonját, ne fogadjon nemkívánatos hívásokat, se kéretlen sms-eket. Kiszűrhetők az ismeretlen számról érkező, illetve névtelen hívások is.

• Hívásblokkolás – Lehetővé teszi mind a bejövő, mind a kimenő hívások blokkolását. Különösen ajánlott olyan szülőknek, akik rajta szeretnék tartani a kezüket a gyermek mobiltelefon fogyasztásán.

• Biztonsági audit, beépített Task manager – Folyamatosan informálja a felhasználót a telefon létfontosságú funkcióinak pillanatnyi helyzetéről, jelzi az akkumulátor élettartamát, a felhasználható szabad lemez kapacitást, a futó folyamatokat, továbbá a készülék láthatóságát.

• Új felhasználói felület – Az új grafika fokozza az Android felhasználói élményt.

• Lopás elleni védelem - Többszörös biztonsági megoldás, amely biztosítja, hogy a telefon elvesztése, illetve ellopása esetén se veszítsük el az abban tárolt adatokat.

• GPS lokalizáció – Megkeresi és megtalálja az elveszett, illetve ellopott készüléket.

• Távoli lezárás - Távolról megakadályozza a jogosulatlan hozzáférést a telefonon tárolt adatainkhoz.

• Remote Wipe – Egy egyszerű sms segítségével töröl minden adatot a telefonról.

•  Telepítési védelem – Védelmet biztosít a jogosulatlan biztonsági telepítések ellen.

• A megbízható barát – A felhasználó SMS figyelmeztetést kap, amennyiben ismeretlen SIM kártyát helyeznek a telefonba. Az alkalmazás képes helyreállítani az elfelejtett jelszót is, ha ezt a felhasználó igényli.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak – ez derült ki az ESET termékek hazai forgalmazója, a Sicontact Kft. gkid-vel közösen végzett, a 18 év feletti online is vásárló internetezőkre reprezentatív felméréséből. A kutatás apropóját a cég most folytatódó kiberbiztonsági tudatosító kampánya, az IT-hős vagy kiberbalek? adta. Az ESET és a Sicontact közös célja, hogy a felhasználókat meggyőzzék arról, a digitális biztonság alapszükséglet, amelyre figyelnünk és áldoznunk kell. 

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

Az IKEA Magyarország elindította az IKEA Kreativ elnevezésű új eszközt, amely a legmodernebb technológiát használja a lakberendezési tervezéshez. Az eszköz minden vásárló számára elérhető mobilalkalmazásban és az IKEA.hu weboldalon. Az IKEA Kreativ rendkívül egyszerűen használható, és arra ösztönzi a vásárlókat, hogy használják ki kreativitásukat. Valósághű interaktív terveken keresztül mutatja meg, hogyan fognak kinézni az egyes bútorok az otthoni környezetben.

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

Az SAP SE bejelentette, hogy három évre, 2028 végéig meghosszabbította Christian Klein vezérigazgatói megbízatását és igazgatótanácsi tagságát. A társaság egyúttal meg is erősítette Klein szerepét, az Igazgatóság elnökévé nevezve őt ki, korábbi szóvivői státusza helyett.

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

Komoly szakmai kritériumok alapján választotta ki a világ 250 legjobb EdTech cégét a TIME magazin és a Statista. A hétezer cégből két pillérre – a pénzügyi erősségre és az iparági hatásra – épülő pontrendszer alapján állították össze a listát, amelyen a magyar Xeropan az előkelő 35. helyet szerezte meg, az európai cégek között pedig a 11. lett és egyben az egyetlen magyar vállalat a nemzetközi ranglistában.

2024. május 3. 19:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30