Csökkenő piacon növekedett az OKI

forrás Prim Online, 2012. május 21. 15:06

A nyomtatópiac forgalma a régió országaiban eltérő, a trendek azonban nem különböznek – áll az IDC aktuális jelentésében. A fekete-fehér nyomtatók lassan átadják a helyüket a multifunkciós eszközöknek.

A szegmens értékesítési volumene országonként és készüléktípusonként is változik, az adatokat a szervezet 2011-ig elemezte − ismertette az összefoglalót Újlaki Andrea, a japán OKI nyomtatógyártó hazai leányvállalatának marketingmenedzsere.

A teljes hazai lézernyomtató-piac mérete jó közelítéssel évi 123 ezer darab eladott eszköz. Bár az értékesítés volumene minden országban különböző, a trendek hasonlóak. Miközben az eladások döntő többségét még mindig az A4-es, fekete-fehér nyomtatók teszik ki, az ezekből eladott mennyiség az utóbbi öt évben tendenciózusan csökkent. Ezzel szemben a fekete-fehér többfunkciós készülékek piaca a válság ellenére gyakorlatilag mindenütt, így Magyarországon is folyamatosan bővül, az átrendeződés egyértelmű.

Az egyfunkciós (SFP), színes A3-as nyomtatók értékesítése az általános piaci tendenciák ellenére az OKI-nál újra elérte a válság előtti mennyiséget, ebben a kategóriában a cég részesedése Kelet-Európában 30 százalék feletti. Az A3-as, színes, multifunkciós berendezések (MFP) iránti kereslet szintén látványosan megugrott az elmúlt években.

Általában is igaz, hogy a cég piaci részesedése minden színes termék esetében nőtt, még azokban a szegmensekben is, mint a színes A4-es SFP és MFP eszközök, ahol a teljes piac zsugorodott − emelte ki Újlaki Andrea.

A fenti elemzés és trendek ismeretében az OKI a közelmúltban minden ügyfélkör (mikro-, közép- és nagyvállalatok) számára megújította kínálatát, minden korábbinál gazdaságosabb és környezetbarátabb készülékeket dobott piacra. A cég azt tervezi, hogy megduplázza régiós eladásait a következő három évben.
 

Kulcsszavak: printer nyomtató OKI

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50