Magyar Telekom Delfin díj a fenntarthatóság terén kiemelkedőknek

forrás Prim Online, 2012. június 5. 12:59

A Magyar Telekom hagyományához híven idén is díjazta a fenntarthatóság terén kiemelkedő szerepet vállaló beszállítóit. A DELFIN - Díjat (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) már ötödik alkalommal adták át, négy kategóriában. A díjat olyan partnercégeknek ítéli oda a Telekom, akiknek a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségük kimagasló és ezen a területen elért teljesítményük példaértékű. A díjakat a Magyar Telekom képviselői a zsűri tagjaival együtt adták át. A díjátadóra a XIII. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetésen került sor.

Ünnepélyes keretek között a XIII. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetésen adták át a Magyar Telekom által alapított DELFIN-Díjat (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért). A díjjal olyan partnercégeket ismer el a vállalat, akiknek a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségük kimagasló és ezen a területen elért teljesítményük példaértékű.

 A "Megvalósult innováció a fenntarthatóság érdekében" kategóriában a RT5 Taxi Holding Kft. nyert. A társaság egy taxirendelő mobilapplikáció megalkotásával modernizálta call center-ét. Az okostelefonokon könnyen és gyorsan elérhető alkalmazással lehetővé teszi, hogy egyetlen gombnyomással egyenesen a diszpécser elé kerül az információ, aki máris továbbítja a fuvart. Amint a gépkocsivezető jelzett a fuvar felvételéről, a megrendelő a telefonján azonnal visszaigazolást kap a gépkocsi adatairól és pontos érkezéséről. Az iparágban teljesen új megoldás gördülékennyé tette a kommunikációt az utas, a diszpécser és a taxis alvállalkozó között.

Ugyanebben a kategóriában a Telekom egy különdíjat is kiosztott, amelyet az Ericsson Magyarország Kommunikációs Rendszerek Kft. érdemelt ki EARTH projekt című pályázatával.  Az EARTH projekt választ ad a fenntartható fejlődés mobil technológiai kérdéseire azáltal, hogy vizsgálataival és javaslataival olyan megoldásokat mutat be, amelyek drasztikusan csökkentik az energiapazarlást és javítják a mobil szélessávú rendszerek energiahatékonyságát, miközben nem csökkentik a felhasználói élményt és a rendszer kapacitását. A projekt a vezeték nélküli infokommunikációs hálózatok energia felhasználásának csökkentését, energetikai hatékonyságának növelését célozza meg.

A "Fenntarthatósági tudatformálás" kategóriában a Rubin Informatikai Zrt. lett a legjobb. A Rubin Informatikai Zrt. vezetői és szakképzett munkatársai önkéntes oktatásokat és előadásokat tartanak egyetemisták számára: A Szent István Egyetem Gépészmérnöki karán az épületinformatika tantárgy oktatásában vesznek részt.  Az előadások az épületgépészetben használt, az energiapazarlást gátló vezérlő berendezések működését, a bioetanolos üzemanyag használatára készült E85 komfort és egyéb, az energiafelhasználást csökkentő és környezetbarát technológiai lehetőségek alkalmazását mutatják be. A vállalat munkatársai az előadások során tudatosan arra neveli a hallgatókat, hogy forduljanak azon megoldások irányába, amelyek az egyszerű, a környezet által biztosított energiaforrásokra épülnek és megoldásaikban a rendelkezésre álló természetes energiaforrások használatára törekedjenek.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Online szakikereső a bankomtól? – a magyar ügyfelek hallatták hangjukat

Két hónap alatt másfél évet ugrott a lakosság digitális komfortja – ez volt a tanulsága a Deloitte Digital tavaly májusi ügyfélkutatásának, mely a hazai lakosság csatornapreferenciáinak változását vizsgálta a COVID első hulláma előtt és után. A tanácsadócég idén júniusban is megszondázta az ügyfelek igényeit és a kiemelkedő ügyfélélmény összetevőit: ekkora ugrást ugyan idén nem sikerült elérni, viszont az online csatornák népszerűségének növekedése továbbra is töretlen. A mobil pedig fokozatosan jön fel a mindennapi bankolásban és a fizetésekben egyaránt.

2021. augusztus 3. 15:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Xiaomi a Fortune Global 500-as listájának 338. helyére lépett

2021. augusztus 3. 09:56

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52