Beteg gyerekeknek gyűjt játékokat a Telekom a Gyerek Szigeten

Majd 50 kg játékot ajánlottak fel a Gyerek Sziget első hétvégéjének kis látogatói

forrás Prim Online, 2012. június 7. 10:45

A Telekom az idei Gyerek Szigeten is folytatja azt az immáron hagyományosnak mondható akcióját, amelynek során játékokat gyűjtenek rászoruló gyermekek számára. A  fiók mélyén, vagy a kamrában szomorkodó régi, de még jó állapotú játékok újra örömet szerezhetnek  más gyerekeknek, ezért "Jótékony játékok!" címmel a Telekom ismét meghirdeti a használt játékgyűjtő akciót.

A gyerekek elhozhatják már nem használt, de még jó állapotú játékaikat. Az összegyűlt játékokat a Kórházpedagógusok Egyesülete számára gyűjtik, akik az ország nyolc nagyvárosában foglalkoznak beteg gyermekekkel gyermekonkológiai központokban valamint más területeken is, köztük gyermekpszichiátriákon, sebészeteken.

 

A felajánlások felhasználása kétféleképpen történik; egy részük, a plüssök, mesekönyvek, egyéb kisméretű játékok, közvetlenül a beteg gyermekekhez jutnak bátorító céllal (műtétek, nagyobb, félelmet keltő beavatkozások előtt vagy után), vagy vigasztalásképpen olyan gyerekekhez kerülnek, akikkel nem tudnak a kórházban tartózkodni szüleik. A játékok másik része a kórházpedagógiai munkát gazdagítja majd, erre a célra különböző festékeket (tempera, üveg, akril), gyöngyöket, színes ceruzákat, famentes rajzlapokat,  mesekönyveket, fejlesztő-, illetve társasjátékokat gyűjtenek a 0-18 éves korosztály számára. A kórházi higiénés körülmények szigorúsága miatt csak kifejezetten jó állapotú felajánlásokat várnak a szervezők.  A játékokat a Gyerek Sziget  bejáratánál  elhelyezett  üvegfalú Játékgyüjtőben lehet leadni. A szervezők még három hétvégén (június 9-10., 16-17. és 23-24.) várják az adományokat. A hivatalos átadásra  a Gyerek Sziget zárónapján kerül majd sor a Nagyszínpadon.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50