Jól szerepelnek az SAP termékei a független felmérésekben

forrás Prim Online, 2012. június 30. 07:34

Több új, nemzetközi tanulmányban szerepelnek vezető helyeken a szoftvercég különböző megoldásai.

Üzleti intelligencia
A Forrester Research friss felmérésében, mely a önkiszolgáló üzleti intelligencia rendszekről készített összeállítást, a vezető helyen jelölte meg az SAP BusinessObjects portfólióját, kiemelve a megoldások könnyű skálázhatóságát, és a valós idejű betekintést nyújtó képességét az óriási mennyiségű adatokba, melyek kulcsfontosságúak az első számú pozícióhoz.

Pénzügyi teljesítménymenedzsment
A legmagasabb pontszámú értékelést érte el az SAP már második alkalommal a Ventana Research évenként kiadott tanulmányában. A vállalat szakalkalmazásait hét kategóriában vizsgálták. Ezek a könnyű használhatóság, a menedzselhetőség, a megbízhatóság, a rugalmasság, a terhelhetőség, a teljes élettartam-költség és megtérülés párosa, valamint a validáció.

Mobilitás
A Yankee Group a felmérésében az első számú szállítók sorában nevezte meg az SAP-t, hangsúlyozva, hogy a cég messze azelőtt jár, hogy a cégek felismernék, a mobileszközmenedzsmentet és a mobilapplikáció menedzsmentet integráltan szükséges kezelni, valamint az egységesített biztonság, policy, és megfelelőségi architektúra kialakítása minden mobileszközre alkalmazható.

Szintén a vezető megoldásszállítók között értékelte a Gartner az SAP mobilplatfromját a mágikus négyzet felmérésében, mely a végrehajtás képessége, és a jövőkép teljessége alapján sorolta a vállalatokat.

Ügyfélkapcsolat-menedzsment
A globális CRM piac 19,3%-át birtokolja az SAP árbevétel alapján, mellyel az első számú szereplő- ezt szintén a Gartner adta hírül az új, „Market Snapshot: CRM software” kutatásában. A riport szerint a CRM iránti érdeklődést a mobilitás, a közösségi média, a web analitika, az e-kereskedelem növekedése hajtja.

Ellátásilánc-menedzsment
Egy másik, SCM piacot elemző Gartner tanulmány is a szoftvercég piaci elsőbbségét hozta: az ellátásilánc-menedzsment globális piacán 19,9%-os vezető részaránnyal bír. Itt, a vizsgált periódusban 17%-os éves növekedést mutatott fel az SAP.

Relációs adatbáziskezelők piaca
Az IDC a riportjában a német gyökerű vállalatot a leggyorsabban növő piaci szereplőként jelölte, mely 2010-2011-között 44%-os árbevétel-növekedést ért el, miközben az átlag 15% volt. Az SAP-t a negyedik helyen regisztrálták a legnagyobb szállítók sorában.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Ipari hulladékáramból kulcsfontosságú ipari nyersanyag

A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet a forradalmian új technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.

2024. május 24. 11:36

A Dürer Park új irodáihoz a Siemens biztosítja az energiaelosztást

Budapest egyik legnagyobb lakóingatlan- és irodaház-fejlesztése zajlik a Városliget közvetlen szomszédságában. A Dürer Park projekt keretében a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor melletti 3,7 hektáros terület újul meg teljesen. 

2024. május 24. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17