Alkalmazások a középkorban - Az első AR teambuilding app

forrás Prim Online, 2012. július 1. 16:13

A marketing és sok más szektor mellett a HR-területén is lehet használni az AR-t. Egy csapatépítő traininghez készült AR-t és QR kódokat is használó iPad alkalmazás, melynek segítségével középkori festmények kelnek életre, és mutatják meg a bennük elrejtett titkos információkat.

Egy csapatépítő traininghez készült ez az AR alkalmazás, melynek segítségével egy elrabolt festményhez kötődő, különböző, elrejtett titkos információkat kaptak a résztvevők, ha az egyik nagy budapesti múzeum festményeire tartották iPadjüket.

A training végén a résztvevők ajándékba kaptak egy kockát, melyre a trainingen már használt iPad alkalmazást tartva, a trainingen átélt élményekhez kötődő emlékek indultak el a képernyőn - fotógaléria, video, hangüzenet vagy éppen a programra szintén általunk készített különleges, desing QR kódok képsorozata.

A megoldás különlegessége az volt, hogy egy egészen különleges szituációban, egy csapatépítő trainingen és nem megszokott fotókat, hanem régi festményeket használva jelentek meg az Augmented Reality tartalmak.

A teljes alkalmazás korhű designját, mely kifejezetten szépre sikerült, szintén az ARworks készítette.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17