Alkalmazások a középkorban - Az első AR teambuilding app

forrás Prim Online, 2012. július 1. 16:13

A marketing és sok más szektor mellett a HR-területén is lehet használni az AR-t. Egy csapatépítő traininghez készült AR-t és QR kódokat is használó iPad alkalmazás, melynek segítségével középkori festmények kelnek életre, és mutatják meg a bennük elrejtett titkos információkat.

Egy csapatépítő traininghez készült ez az AR alkalmazás, melynek segítségével egy elrabolt festményhez kötődő, különböző, elrejtett titkos információkat kaptak a résztvevők, ha az egyik nagy budapesti múzeum festményeire tartották iPadjüket.

A training végén a résztvevők ajándékba kaptak egy kockát, melyre a trainingen már használt iPad alkalmazást tartva, a trainingen átélt élményekhez kötődő emlékek indultak el a képernyőn - fotógaléria, video, hangüzenet vagy éppen a programra szintén általunk készített különleges, desing QR kódok képsorozata.

A megoldás különlegessége az volt, hogy egy egészen különleges szituációban, egy csapatépítő trainingen és nem megszokott fotókat, hanem régi festményeket használva jelentek meg az Augmented Reality tartalmak.

A teljes alkalmazás korhű designját, mely kifejezetten szépre sikerült, szintén az ARworks készítette.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09