A Fortinet tovább fejleszt és bővít a magyar piacon

forrás Prim Online, 2012. július 17. 09:43

A világ egyik vezető informatikai biztonsággal foglalkozó nemzetközi vállalata, a Fortinet üzleti stratégiájában egyre nagyobb hangsúlyt fektet a közép-kelet-európai régióra, különös tekintettel Magyarországra. A cég idén újabb fontos fejlesztéseket és bővítéseket kezdett el hazánkban, amelynek keretei között kinevezték Hirsch Gábort a magyarországi tevékenységük élére és egy újabb disztribútorral, a RelNet-tel léptek partnerségre. A Fortinet közeljövőbeli célja az UTM-piac meghatározó szereplőjévé válni Magyarországon is.

A Fortinet 2000 óta foglalkozik információ- és hálózatbiztonsággal, s vállalatok számára gyártott multifunkciós tűzfal termékeivel mára az UTM-kategória vezetőjévé vált nemzetközi szinten. A cég számos rangos elismerésnek örvend – a Gartner "Magic Quadrant for Unified Threat Management (UTM)" jelentése a legrangosabb helyre sorolja 2012-ben is az UTM piacon, és az IDC Tracker, valamint a Frost & Sullivan kutatásai szerint is a Fortinet az első számú UTM gyártó, így 23. negyedéve folyamatosan őrzi piacvezető pozícióját. Hazánkban 2010-ben kezdte el tevékenységeit erősíteni a Fortinet, amikor a jelenleg is teljes jogú disztribútorként működő biztributorral szerződött termékeik forgalmazására. Az utóbbi hónapokban a kelet-európai régióban elért üzleti sikerek után a magyarországi fejlesztések felé fordult a vállalat: céljuk a hazai piaci részesedés növelése a vásárlói bázis erősítésével, elsősorban a telekommunikációs, ISP és banki szektorokban.

A magyarországi fejlesztések következő lépéseként idén a Fortinet partnerségre lépett egy újabb disztribútorral, a RelNet-tel. Az üzleti kommunikációs hálózatok kialakításához szükséges eszközök és biztonsági megoldások integrálására és terméktámogatására szakosodott RelNet nagy tapasztalattal rendelkezik az piacon a hálózatépítés és hálózati biztonság terén. Az újdonsült partnerség által a Fortinet egyre bővülő csatornái immár rugalmasabban képesek kiszolgálni a megnövekedett magyarországi igényeket. A Fortinet továbbá egy dedikált embert is kinevezett a magyarországi üzletág élére az IT-veterán Hirsch Gábor személyében.

Hirsch Gábor, a Fortinet 2012 áprilisában kinevezett magyarországi vezetője komoly szakmai háttérrel rendelkezik az információbiztonság és a hálózatbiztonság területén. Az elmúlt 12 évben vezető szerepet töltött be olyan jelentős hazai és nemzetközi cégeknél, mint a Microsoft Hungary, biztributor, RRC, Cisco Hungary, DNS Hungary, 2F 2000 Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. Nevéhez fűződik többek között a Check Point disztribúció és IT-biztonsági üzletág elindítása a DNS- nél (mai nevén Arrows ECS), valamint a Cisco hálózatbiztonsági termékek magyarországi sikere a Cisco Magyarország üzletfejlesztési vezetőjeként. Tagja volt a Check Point Advisory Council-nak és 2008 óta vezeti az IVSZ IT biztonsági munkacsoportját.
 

Kulcsszavak: +céginfo CIO Fortinet

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50