Környezetkímélően csomagol a Magyar Telekom

forrás Prim Online, 2012. szeptember 11. 14:49

Augusztustól a természetben gyorsabban lebomló, a környezetet kímélő tasakokba kerülnek a Telekom webshopjában megrendelt termékek.

Az új tasakok alapanyaga alacsony sűrűségű, környezetbarát polietilén, ehhez 1% mennyiségben adagolnak lebomlást könnyítő adalékanyagot (d2w), amely nem tartalmaz egészségre káros anyagokat. Tudományos kísérletek igazolják, hogy az ilyen adalékanyaggal készült polietilén termékek megfelelnek minden használhatósági kritériumnak, és élelmezés egészségügyi szempontnak. A tasak ugyanakkor az adalékanyagnak köszönhetően a hasznos élettartamot követően 2-5 év alatt megsemmisül, de természetes környezetben, kedvező környezeti feltételek esetén akár néhány hónapon belül is lebomlik. Amennyiben a d2w adalékanyaggal gyártott csomagoló anyag felhasználásra kerül, úgy azután az a szeméttelepre szállítva elkezd lebomlani. Természetesen nemcsak az a cél, hogy a tasak lebomoljon hanem az is hogy, mindeközben minél kevesebb káros anyag kerüljön a környezetbe. A környezetbarát módon lebomló műanyag tasaknak számos további előnye is van, hiszen javítja a környezet esztétikai képét, pozitívabbá teszi a felhasználók megítélését, valamint jelentősen csökkenti a szemét mennyiségét, ezáltal csökken a hulladéklerakók telítődése. A Magyar Telekom Csoport 2011–2015 közötti fenntarthatósági stratégiájának fontos területe a környezetvédelem és működési-ökohatékonyság. Ezen belül cél a hulladék-kibocsátás csökkentése, amely nemcsak a kommunális, toner-, és papírhulladékot foglalja magában, de a csomagolási hulladékot is. Az egyre népszerűbb webshopon keresztül megrendelt szolgáltatoknál évi 300.000 megrendelésből mindössze 15%-a jelent olyan terméket (jellemzően SIM csomagok, vagy vállalati megrendelések), amelyet nem kell tasakba csomagolni a szállításhoz. A többi termék viszont mind csomagolást igényel, ezért nem mindegy, hogy milyen minőségű, anyagú tasakokba kerülnek a kiszállításra váró áruk.  A Telekom tevékenységi körénél fogva nem tartozik a jelentős környezetszennyezők közé, bemeneti (nyersanyagok, energiafelhasználás) és kimeneti (keletkező hulladékok, kibocsátások) oldaláról nézve sem. Emellett szolgáltatásaival ügyfeleinek is segítségére van abban, hogy csökkentsék saját, a környezetet befolyásoló hatásukat – és hangsúlyt fektet ennek tudatosítására is.

Háttérinformáció a d2w-ről: A d2w olyan adalék-anyag, amelyet a gyártás során az alap polimerhez kevernek. Hatására felbomlanak a molekula láncok, és előre meghatározott élettartam végén megindul a műanyag lebomlása. A folyamatot gyorsítja az oxidáció - fény, hő és a nyomás. A biológiai lebomlást a mikroorganizmusok teszik teljessé. A maradványok nem toxikusak, nem tartalmaznak nehézfémet. (víz, CO2, biomassza).

További információk:
http://www.telekom.hu/tarsadalom_es_kornyezet/ict_a_fenntarthatosagert

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Naperőművel és energiatárolóval bővül a Ganz tápiószelei gyártelepe

Készen állnak a bekötésre a napelemek a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. tápiószelei gyártelepén felépített 2 MVA névleges teljesítményű naperőműparkban. A 4040 darab szolár panel telepítését a budaörsi Forest-Vill Kft. végezte el, amely a fejlesztés következő ütemében egy, az erőműhöz tartozó energiatárolót fog a helyszínen telepíteni. A beruházás várhatóan 2024 végéig fejeződik be, melynek köszönhetően a tápiószelei gyáregység energiaszükségletének jelentős részét megújuló energiaforrásból előállított áram szolgáltatja majd.

2024. május 30. 11:20

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52