Lockitron: a virtuális kulccsomó

Telefonnal zárható lakások

Vértes Judit, 2012. október 4. 21:17

Az okostelefon segítségével már nem csak filmeket nézhetünk és készíthetünk, lámpát kapcsolhatunk, zenét hallgathatunk, fizethetünk, hanem lakásunkba is bejuthatunk: kifejlesztették azt a zárat, amelynek kulcsa a telefonunk.

A Lockitron egy olyan kulcs nélküli beléptető rendszer, melyet az ajtó zárjához kell csatlakoztatni. Az elemmel működő doboz Bluetooth 4.0 és NFC rendszer segítségével teremt kapcsolatot a felhasználóval. Az eszköz bármilyen okostelefonnal kompatibilis. A régebbi modelleken Wi-Fi használata helyett sms segítségével is kinyitható az ajtó. A Bluetooth 4.0-val rendelkező készülékeknél beállítható az érzékelő mód, ez esetben az ajtó automatikusan kinyílik, amint a közelébe érünk.


A letölthető alkalmazás, ami kommunikál a zárra szerelt dobozzal, sokféleképp beállítható. Megadhatjuk, hogy kik jöhetnek be, vagy lezárhatunk másokat, beállítható, hogy jelezzen, ha valaki kinyitotta a zárat, például ha a gyerekünk hazaért az iskolából. Ha elköltözünk, zárcsere és kulcsmásolás helyett elég a dobozt magunkkal vinni. Ha elveszítenénk a telefont, a jelszó megváltoztatásával lakásunk biztonsága megmarad.


A Lockitron ára 149 dollár, amit ha összevetünk a hasonló funkciójú chipes zármegoldások 5-600 ezer forintos árával, rendkívül kedvező. A nemzetközi szállításokat jövő márciusban kezdik, ha elérik az 1000 megrendelést.


 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59