HD minőségben a TV2 adásai a UPC kábelein

forrás Prim Online, 2012. október 12. 14:48

Mától nagyfelbontású HD minőségben is elérhetővé válik a hazai TV2 adása, amelyet elsőként, rögtön az indulástól kezdve láthatnak a UPC kábeles előfizetői, akik már a ma este debütáló The Voice tehetségkutatót is szemet gyönyörködtető valódi HD minőségben élvezhetik.

A TV2 HD mostantól a UPC kábeles kínálatában a 30-as programhelyen érhető el a HD adásokat is tartalmazó digitális kábeltévés szolgáltatáscsomagok (mediabox HD, HD DVR vagy mediacard HD opciók) előfizetői számára. Az országos kereskedelmi csatorna tűéles valósághű képet adó változatával a UPC kábelein összesen már 13 HD adás érhető el (köztük a külön előfizetéssel nézhető HBO HD és a FilmBox HD).


A TV2 lényegesen jobb képminőségű változatában fokozatosan egyre több olyan adást sugároznak majd, amelyet eleve a legkorszerűbb, legnagyobb felbontásban rögzítenek vagy közvetítenek élőben. A ma este induló The Voice című tehetségkutató show például már eleve ebben a minőségben készül, kiemelkedő élményt kínálva a nézőknek.


A hazai háztartásokban is széles körben elterjedő, HD-képminőség megjelenítésére alkalmas lapos (LCD vagy plazma) tévéképernyőkön a nagyfelbontású adások lényegesen szebb, a részleteket is jobban megmutató, élethűbb és élvezetesebb képet adnak.

A HD adások elterjedését eddig a nagyobb csatornakínálat hiánya, különösen az országos kereskedelmi televíziók távolmaradása hátráltatta. Ez mostantól alaposan megváltozhat a TV2 HD adásának elindulásával.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50