Pszichológiai napok: a veszélyes internet

forrás: ÖS, 2012. október 19. 13:13

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg pénteken és szombaton a Szegedi Pszichológiai Napokat. A közérdekű, széles társadalmi csoportokat érintő kérdésekkel foglalkozó fórumon idén a média pszichológiai hatásait vizsgálják: többek között szó esik majd az internetfüggőségről is.

A Szegedi Pszichológus Hallgatók Egyesülete minden évben közérdekű, sokakat érdeklő témák köré fűzi a kétnapos előadássorozatát, amelyen közismert szakértők is a katedrára lépnek. Idén a média pszichológiai jellemzőit vizsgálják: szó esik majd a média pozitív, illetve negatív hatásairól, például az alvásra gyakorolt hatásáról, az egyre többet emlegetett drogokról, az internetfüggőségről, valamin a média által eltorzított testképek ártó, pszichés hatásairól is.


 

A tizenegyedik alkalommal visszatérő Forum Humanum, azaz a Szegedi Pszichológiai Napok a vidék legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye. Először 2002-ben – a szegedi diákok összefogása nyomán – rendezték meg. 2003-ban, a rendezvény jogi hátterének biztosítása érdekében a hallgatók megalapították a Szegedi Pszichológus Hallgatók Egyesületét. A cél már a kezdetekkor is az volt, hogy minél nagyobb közönséget szólítsanak meg a szervezők, ezért olyan témákat választottak, amelyek nem csak a pszichológiában jártas emberek érdeklődését keltik fel.

Az előadások mellett saját tapasztalaton alapuló workshopokat is kialakítanak, amelyben személyesebb hangvétellel ismerhetik meg a témákat az érdeklődők. Az ország számos pontjáról érkeznek pszichológus hallgatók, akik az oktatók mellett szintén önálló előadással készülnek.
 

Az előadásokat a Szegedi Tudományegyetem Egyetem utcai BTK Pszichológiai Intézetének Várkonyi termében tartják október 19-én és 20-án.
 

Részletek a rendezvény honlapján: www.forumhumanum.hu.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Az LG új tévéivel sosem látott megoldások költöznek a nappaliba

Ha azt gondoltuk volna, hogy a tévék már nem képesek tovább fejlődni, hát tévedtünk. Mesterséges intelligencia, elképesztő grafikus teljesítmény és kábelmentes kialakítás – az LG legújabb televíziói számos felhasználási lehetőséget és minden eddiginél lenyűgözőbb vizuális élményt kínálnak.

2024. április 16. 19:47

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09