Újabb hivatalnokot buktattak meg "online megfigyelők" Kínában

MTI Sajtóadatbank, 2012. október 23. 11:41

Ismét egy kínai hivatalnok bukását idézték elő internetezők bejegyzései, amelyekben egy Kanton (Guangzhou) városi kerületi vezető házainak összértékét 40 millió jüanra (1,4 milliárd forint) taksálták.

A városüzemeltetésért felelős Caj Pint (Cai Bin) a kommunista párt városi fegyelmi ellenőrző bizottsága felmentette tisztségéből, miután bebizonyosodott az internetezők gyanúja: a tulajdonában lévő 22 ház nem származhat a törvényes fizetéséből. Cajnak megtiltották lakhelye elhagyását. A férfi a gyanú szerint nagy összegű kenőpénzeket fogadott el nem csak városüzemeltetői posztján, hanem előző beosztásában is, amikor a kerületi közbiztonsági hivatal helyettes vezetője volt.

A múlt héten az online közösség tagjai a kelet-kínai Tunghsziang (Tongxiang) város közjegyzői irodájának vezetőjét vádolták meg azzal, hogy az egyik általa szervezett üzleti út lényegében egy rákvacsora volt a szomszédos tartományban. Mint kiderült, a vacsora 161 ezer jüanba (5,5 millió forint) került, s a nyomozók azt is megállapították, hogy a Sen (Shen) családnevű férfi éves fizetése húszszorosa beosztottaiénak. Sent leváltották, ellene is eljárás van folyamatban.

Kínában az elmúlt időszakban egyre aktívabbak az internetes "civil aktivisták", akik előbb-utóbb vizsgálatot provokálnak, a nyilvánosságot kapó ügyek pedig gyakran leleplezésekkel zárulnak. A múlt hónapban nagy port kavart, amikor lebukott egy munkabiztonsági hivatalnok az északnyugat-kínai Senhszi (Shaanxi) tartományban, mert a róla közölt fotók alapján megállapították, hogy legalább 11 rendkívül drága karórája van. Jang Ta-caj (Yang Dacai) ellen vizsgálat indult, lakásán házkutatást tartottak, állásából kitették. 2009-ben egy ingatlanfejlesztésért felelős kelet-kínai tisztviselő úgy bukott le, hogy a róla készült képeken luxuscigarettát szívott. Végül vesztegetés miatt 11 évi börtönbüntetésre ítélték.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59