Négy új Canon PIXMA MX otthoni és kisirodai multifunkciós nyomtató

forrás: Prím Online, 2013. február 7. 13:45

A Canon a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta az új PIXMA MX395, MX455, MX525 és MX925 nyomtatókat. Az otthoni és kisirodai használatra egyaránt ideális multifunkciós készülékek a PIXMA MX375, MX435, MX515 és MX715/MX895 modelleket váltják fel. A nyomtatók automatikus dokumentumadagolással és nagyteljesítményű, kifinomult szoftverekkel rendelkeznek a könnyű nyomtatás, másolás, lapolvasás és faxolás érdekében.

Megnövelt hatékonyság
Az otthoni és kisirodai felhasználás hatékonyságának növelésére, a továbbfejlesztett hardverelemeket tartalmazó PIXMA MX925 két új előoldali papírtálcát kapott, amelyek egyenként 250 lapnyi normál, illetve 20 lapnyi fotópapír befogadására képesek. Több rugalmasságot kínál azon felhasználók számára, akik fényképeket és irodai dokumentumokat egyaránt szeretnének nyomtatni, valamint az új papírtálcákkal a nagyobb nyomtatási feladatok elvégzése is könnyebbé vált. A korábbi modellhez képest a PIXMA MX925 nyomtatási sebessége is nőtt: az A4-es dokumentumok akár 10 kép/perc sebességgel is nyomtathatók színesben és 15 kép/perccel fekete-fehérben.


Gyorsan és egyszerűen beolvashatók és másolhatók a többoldalas dokumentumok a PIXMA MX395, MX455 és MX525 beépített, 30 oldalas automatikus dokumentumadagolójával (ADF); míg a PIXMA MX925 egy még termelékenyebb, 35 lapos ADF-et kapott. A PIXMA MX525 és MX925 nyomtatókkal még papírt is könnyedén megtakaríthatunk köszönhetően a professzionális, kétoldalas nyomatásnak. A két új modellbe nagyobb színes kijelző is került, amely közvetlen hozzáférést biztosít a felhő alapú szolgáltatásokhoz, a kétfunkciós panellel pedig közvetlenül a nyomtatóról, egyszerűen elvégezhető a nyomtatás, másolás, beolvasás és faxolás.

Immár a Canon PIXMA MX család összes tagja a nagyobb kapacitású XL tintapatronokat használja, amelyekkel több dokumentum nyomtatható ki olcsóbban, anélkül, hogy a minőség terén kompromisszumokat kellene kötni. A PIXMA MX925-ben pedig a Canon nyomtatói közül elsőként használható az opcionális XXL pigment fekete tintapatron, amellyel akár 1000 oldalnyi A4-es dokumentum is kinyomtatható anélkül, hogy patront kellene cserélni.

Kifinomult szoftverek
Elsőként mutatkozik be az irodai PIXMA MX családban a Canon My Image Garden nevű szoftvere, amely kényelmes navigációt biztosít a nyomtatási és lapolvasási funkciók között. A My Image Garden egy „mindent egy helyen”-típusú platform, amely a Canon PIXMA nyomtatóihoz elérhető összes szoftvert egyetlen, könnyen kezelhető felület alá gyűjti, segítve az otthoni felhasználókat is az irodai folyamatok elvégzésében.  Ilyen szoftver például a lapolvasási funkciók hatékonyabbá tételére szolgáló automatikus beolvasás, fényképbeolvasás és dokumentumbeolvasás, illetve az üveglapnál nagyobb képek beolvasása (illesztéssegéd) funkció. Az új nyomtatókkal továbbá az olyan felhőszolgáltatásokba is lehet közvetlenül dokumentumokat beolvasni/beszkennelni, mint például a DropBox vagy az Evernote, valamint készíthetők jelszóval védett PDF dokumentumok is a nagyobb biztonság érdekében.

Kapcsolódási lehetőségek
A PIXMA MX455, MX525 és MX925 széles körű csatlakozási lehetőségeket kínál, például az Android, iOS és Windows RT operációs rendszerek alatt is elérhető Canon Easy-PhotoPrint alkalmazással támogatja az okostelefonokról és táblagépekről történő nyomtatást is.


A beépített Wi-Fi révén a nyomtatók egyszerűen megoszthatók az otthon vagy az irodában található több PC között. Az MX525 és MX925 támogatják a PIXMA Cloud Link funkciót is, amelynek része a Google Cloud Print – vagyis a Google Docs dokumentumok és Gmail-csatolmányok (JPEG vagy PDF fájlok) kinyomtathatók távolról, az interneten keresztül. A PIXMA Cloud Link közvetlen elérést kínál online fényképalbumokhoz illetve más hasznos nyomtatási sablonokhoz, naptárakhoz. A PIXMA MX455, MX525 és MX925 tartalmaz USB-csatlakozót is, vagyis a PDF és JPG formátumban beolvasott anyagok, illetve a faxok másolatai közvetlenül egy USB-s meghajtóra is menthetők.

Elérhetőség
A PIXMA MX395, MX455, MX525 és MX925 az európai, közel-keleti és afrikai régióban 2013 márciusától lesz kapható.PIXMA MX395 – a legfontosabb jellemzők:

·    Irodai multifunkciós készülék 30 lapos adagolóval
·    Nagyobb mennyiségű nyomtatás az XL patronokkal
·    Gyors fekete-fehér és színes nyomtatás
·    A4-es oldal másolása kb. 23 másodperc alatt
·    PDF-ek gyors előállítása
·    Szöveg felismerése PDF és JPEG fájlokból
·    Lapolvasás felhőbe
·    Easy-Web Print EX

PIXMA MX455 – a legfontosabb jellemzők:
·    Irodai multifunkciós készülék Wi-Fi-kapcsolattal
·    Nagyobb mennyiségű nyomtatás az XL patronokkal
·    30 lapos adagoló
·    Nyomtatás/lapolvasás okostelefonról és táblagépről
·    Apple AirPrint támogatása
·    Lapolvasás közvetlenül USB-meghajtóra
·    PDF-ek gyors előállítása
·    Lapolvasás felhőbe
·    Intelligens webes nyomtatás

PIXMA MX525 – a legfontosabb jellemzők:
·    Irodai multifunkciós készülék Wi-Fi/Ethernet-kapcsolattal 
·    30 lapos adagoló és automatikus kétoldalas nyomtatás
·    Nagyobb mennyiségű nyomtatás az XL patronokkal
·    6,2 cm-es TFT-kijelző
·    Google Cloud Print támogatása
·    Nyomtatás/lapolvasás okostelefonról és táblagépről
·    Apple AirPrint támogatása
·    Lapolvasás felhőbe

PIXMA MX925 – a legfontosabb jellemzők:
·    Nagy teljesítményű irodai multifunkciós készülék  
·    35 lapos, kétoldalas ADF
·    Kiemelkedő minőségű nyomatok 5 külön tintával
·    XL és XXL tintapatronok
·    250 lapos papírtálca
·    Nyomtatás/lapolvasás okostelefonról és táblagépről
·    Apple AirPrint támogatása
·    7,5 cm-es TFT-kijelző
·    Google Cloud Print
·    Kétoldalas nyomtatás
·    Közvetlen lemeznyomtatás
 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Három új 3D nyomtató és több ráadás a FreeDee standján

A FreeDee Kft. az additív gyártás egyik élen járó hazai specialistája. Márkafüggetlen szakértőként számos piacvezető 3D nyomtató és 3D szkenner márkával dolgoznak együtt, így a FreeDee standján idén három új 3D nyomtató is egyszerre debütál! Most lehet majd itthon először élőben megnézni a Markforged FX20 robusztus kompozit nyomtatót, az UltiMaker Factor 4 ipari FDM nyomtatót és a Formlabs Form 4 mSLA nyomtatót is. Emellett látványos SLM fémnyomtatásokra és 3D szkennelés bemutatóra is számíthatnak az Ipar Napjain a 101F (A pavilon) stand látogatói.

2024. május 6. 14:51

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59