Az élet már elképzelhetetlen tabletek nélkül

Czipperer Dia, 2013. április 12. 11:22

A KutatóCentrum Tablet Reportjának eredményei szerint, bár sokan még nem rendelkeznek táblagéppel a 18-54 év közötti korosztályból, 13%-uk legalább részben egyetért azzal az állítással, hogy „az élet már elképzelhetetlen tabletek nélkül”.

Ebben az évben már több felmérés is igazolta, hogy egyre többen vesznek táblagépet, és használják munkaeszközként is. Bár a felhasználók száma viszonylag még csekélynek mondható – a 18-54 év közötti korosztály 5%-a rendelkezik ilyen eszközzel -, a válaszadók 38%-a úgy gondolja, az emberek nagy részének lesz táblagépe néhány év múlva.

 

Már a tavalyi évben is jelentős növekedés volt tapasztalható a hazai piacon: az IDC jelentése szerint a harmadik negyedévben 58%-kal növekedtek a táblagépeladások hazánkban, vagyis minden harmadik eladott PC-re jutott egy táblagép. A felmérés adatai alapján a kutatást követő félévben a megkérdezettek 5%-a tervezte, hogy vesz táblagépet. Ha valóban megvásárolták ezeket, akkor jelenleg körülbelül 340 ezer táblagépet használnak hazánkban.

 

Ez a szám, nem a táblagép iránti igényt mutatja: sajnos sokan egyszerűen nem engedhetnek meg maguknak egy ilyen eszközt. A kutatásban részt vevők 46%-a nyilatkozott így. Az is érdekes, hogy mindössze 5% rendelkezik tablettel, viszont 13% szerint elképzelhetetlen az élet nélküle. Vagyis vennének az emberek, ha lenne rá pénzük.

 

Korábbi felmérés már igazolta, hogy egyre többen az olcsó eszközöket keresik, és nem feltétlenül azért, mert megelégednek vele, hanem erre tudnak áldozni.

 

Nézzük, mi jellemzi ma Magyarországon a táblagéphasználókat (lásd infografika)!

 

  • A tablettel rendelkezők fele 35-44 éves
  • 10 userből 6 férfi
  • 37%-uk diplomás
  • 38% útközben is használja
  • Sokan (közel fele) e-könyveket is olvas rajta
  • Minden ötödik munkára is használja az eszközt

 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52