Okostelefonról és tabletről irányítható lámpa

A Philips Hue App új generációja tele van új ötletekkel

forrás: Prím Online, 2013. május 20. 10:22

A Philips bemutatta a Hue világítási rendszer legújabb alkalmazását, ami lehetővé teszi, hogy a vásárlók okostelefonjaikról és tabletjeikről irányítsák fényforrásaikat minden eddiginél rugalmasabban, komplexebben és izgalmasabban. A Philips Hue új IFTTT (If This Then That) csatornája lehetővé teszi, hogy a rendszer minden API-t használó internetes felülettel kapcsolatba lépjen, így pedig a Hue egy olyan információforrássá válik, ami könnyedén vizualizálhatja az időjárást, de akár részvényárfolyamokat, sporteredményeket, e-mail és social media értesítéseket is mutathat rengeteg más információ mellett.

Az 1.1-es verzió egy másik fontos új funkciója az ún. „geofencing” és a „recurring schedules” amelyek a tavaly ősz óta gyűjtött fogyasztói visszajelzések alapján kerültek bele a szolgáltatásba. A Geofencing az irányító eszköz (telefon vagy tablet) távolsága alapján irányítja a világítást, attól függően, hogy az eszköz épp közeledik, vagy elhagyja a házat. Ily módon a fények automatikusan felkapcsolódnak, vagy megváltoztatják beállításaikat, ha a Hue felhasználó hazaér, illetve minden lámpa elalszik, ha kilép a kapun, anélkül, hogy a felhasználónak akár egy percre is elő kéne vennie a telefonját.

A „recurring schedules” opcióval a lelkes Hue felhasználók már beállíthatják az idősávokat speciális, napi szinten ismétlődő tevékenységeikhez, mint például a felkelés-lefekvés, vagy a tanulóidő, amiket így már a Hue is támogat, nem kell őket naponta beállítani. Az időzítő segítségével pedig beállíthatunk random világítási mintákat is, így pedig a váratlan időkben felkapcsolódó fény a tulajdonos távollétében is extra biztonságot biztosít az ingatlannak.

Az új „synchronous scenes” funkció a háttérben működik, hogy biztosítsa, a Hue-hoz tartozó LED-ek finoman és zökkenőmentesen váltsanak a beépített témák között. Ezek a témák már magukban a fényforrásokban vannak tárolva, így elkerülhető az a dominó effektus, amikor egyszerre több utasításra kell reagálniuk a lámpáknak.

Előző hónapban a Philips bemutatta a Hue nyílt API-ját és az iOS-es szoftverfejlesztő csomagját, ezzel is bizonyítva elkötelezettségét a közösségi fejlesztés és a végfelhasználói élmény maximalizálásának irányába.  Mióta március 11-én megnyílt a lehetőség a közösségi fejlesztésekre, tucatnyi új alkalmazás született. Ezek többek között lehetővé teszik, hogy a Hue intelligens lámpái a hallgatott zenére és azok albumborítóira reagáljanak, vizualizálják a szívverésed egy otthoni edzés alkalmával, segítsenek a csillagászatban, szóbeli utasításokat kövessenek, vagy a TV képernyővel összhangban egy sokkal kellemesebb, magával ragadó nézői élményt biztosítsanak.

A közösségi fejlesztések és az IFTTT által nyújtott korlátlan lehetőségek kombinációjából várhatóan a Hue alkalmazásainak száma a jövőben is dinamikusan nőni fog. A felhasználók jelenleg is megosztják egymással a meetHue.com-on kedvenc témáikat, receptjeiket. Az IFTTT-vel olyan új receptek is valósággá válhatnak, ahol egy felhasználó körtéi bizonyos előre meghatározott tényezők esetén konkrét információt továbbíthatnak. Például egy Hue lámpa színt válthat, ha esőre áll, vagy pislogással jelezheti, ha a felhasználó sürgős e-mailt kapott.

A ZigBee Light Link szabvány segítségével a Hue fényforrások nem csak egymással tudnak kommunikálni, hanem minden más ZigBeet használó eszközzel, például mozgásérzékelőkkel és termosztátokkal is, miközben még a szélessávú adatkapcsolat fenntartására is kevesebb energiát használnak mint a hagyományos WiFi rendszerek. A lámpák szoftverfrissítései, például automatikusan jutnak el a termékig, az új alkalmazások pedig kényelmesen letölthetők az app-store-okból vagy a meetHue.com-ról. Ez megkönnyíti és egyben személyre szabhatóvá is teszi a Hue rendszert, hogy az maximálisan illeszkedjen a felhasználó életritmusához.
A jelenlegi iOS Hue felhasználók már most is jóváhagyhatják a frissítéseket mobil eszközeikről, vagy előtte felkereshetik a meetHue.com-ot további frissítéssel kapcsolatos információkért. Androidra és Kindle-re májusban érkezik a frissítés. A 3 körtéből és egy Smartbridge-ből álló Hue kezdőkészlet már elérhető az Apple boltjaiban és az Amazonon, további lámpák 59$-ért vásárolhatóak.
További információért a Philips Hue-ról, kérjük látogass el a www.meetHue.com oldalra!
 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59