ASUS VivoMouse és VivoPC az otthoni szórakozásért

forrás: Prím Online, 2013. június 7. 09:26

Két új készüléket is bejelentett az ASUS, amelyek innovatív megoldásokkal dobják fel az otthoni szórakozást – a VivoMouse vezeték nélküli touchpad-egér kombinációval és az ultrakompakt VivoPC-vel. A VivoMouse a világ első olyan vezeték nélküli egere, amelybe több ujjal kezelhető touchpadet is beépítettek a teljes körű asztali és kézi típusú irányítás érdekében. A VivoPC pedig egy elegáns, kompakt asztali PC, amely kiváló minőségű hangokat szólaltat meg exkluzív SonicMaster audiorendszerével, és nagy teljesítményű, vezeték nélküli hálózati kapcsolatokat biztosít a beépített 802.11ac Wi-Fi-nek köszönhetően.

VivoMouse – új készülékkategória, amely egy egér, egy touchpad, és egy vezeték nélküli távirányító funkcionalitását kombinálja
Az ASUS VivoMouse egy teljesen újfajta mutatóeszköz, amely innovatív módon egyesíti a hagyományos asztali bevitelt egy vezeték nélküli, kézi távirányítóval a PC újszerűbb vezérléséhez. A VivoMouse használható szokásos optikai egérként is, amely kényelmesen elfér a kézben; felső részén azonban található egy nagy, kör alakú touchpad is, amely hibátlanul reagál a Windows 8 többujjas gesztusaira.


A VivoMouse széles, lapos kialakítása révén egyaránt használható egérként és asztali touchpadként, vagyis ideális a több ujjal kezelhető érintőképernyő nélküli Windows 8-as PC-khez. A vezeték nélküli PC-kapcsolat révén pedig a VivoMouse ideális a géptől távolabbi, egykezes irányításhoz is – vagyis tökéletes periféria a nappaliban található PC-k számára is.

VivoPC – kisméretű, elegáns otthoni szórakoztatórendszer
A VivoPC egy kompakt PC, amely ugyanúgy ideális az otthoni munkára, mint a szórakozáshoz. A mindössze 56 mm magas, és egy A4-es papírnál kisebb alapterületű VivoPC a legszűkebb helyeken is elfér, ugyanakkor szálcsiszolt felületével igényes megjelenést kölcsönöz bármely irodának vagy nappalinak. A VivoPC-ben az ASUS SonicMaster audiotechnológiája gondoskodik a lenyűgöző minőségű hangokról külső hangszórók használata esetén, és egy nagy teljesítményű 802.11ac Wi-Fi a zökkenőmentes HD videolejátszásról és webböngészésről.


Meglepően kis mérete ellenére a VivoPC nem vall szégyent a bővíthetőség terén sem. Az elcsúsztatva nyitható ház könnyű hozzáférést biztosít a két belső memória-bővítőhelyhez, a meghajtóhelyre pedig akár 3,5 hüvelykes, akár 2,5 hüvelykes, 6 Gbit/s SATA merevlemezek beszerelhetők.

ELÉRHETŐSÉG
Az ASUS VivoMouse és VivoPC 2013 harmadik negyedévétől kezdődően lesz kapható.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09