Impozáns második negyedéves adatok a Facebooktól

Czipperer Dia, 2013. július 25. 10:43

Tegnap adta közzé a Facebook második negyedéves adatait, melyek meghaladták az elvárásokat, mind a nyereség, mind pedig a mobilhirdetések terén.

A napokban számoltunk be a rekordszámú iPhone eladásokról, valamint az LG okostelefon értékesítéseiről. Úgy tűnik, a Facebook háza táján is találunk kiemelkedő eredményeket, ugyanis a második negyedéves bevétele (1,8 milliárd - első ábra) eddig a legmagasabb, amit elért. A nettó jövedelem (lásd a második ábrán) is ebben az időszakban volt a legmagasabb.

 

1. ábra - bevétel

 

 

2. ábra - nettó jövedelem 

 

A bevételek nagy része a mobilszegmensből érkezett, amely mostanra eléri a 41%-ot – ez alig egy évvel ezelőtt még 0% volt. A harmadik ábrán világosan látszik, hogy nőt időről időre a mobilfelhasználók száma: két év alatt közel háromszorosára.

 

3. ábra

 

Ezzel együtt az aktív felhasználók száma is növekedő tendenciát mutat, főként ázsiai viszonylatban tapasztalhatunk nagyobb ugrást ezen a téren.

 

4. ábra - aktív felhasználók aránya (napi)

 

Forrás: Mashable.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Közel 60%-os árbevétel növekedést ért el tavaly az online fizetési megoldásokat kínáló Barion

Már több mint 15 országban szolgálja ki e-kereskedelmi partnereit az adatvezérelt fizetési megoldásokra specializálódott Barion. A magyar fintech cég 2023-ban összesen 6.8 millió eurós árbevételt ért el a bel- és külpiacokon, mely a jelenlegi makrogazdasági környezetben szinte ritkaságszámba megy a szektorban. 

2024. június 21. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02