IDC: vezető helyen a NetIQ

A vállalat a hazai IAM piac élén áll

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 6. 14:32

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy az IDC piackutató cég jelentése alapján a NetIQ vezeti a személyazonosság- és hozzáférés-kezelési megoldások (Identity and Access Management – IAM) magyarországi piacát. 

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet Identity Manager termékének sikere a sokoldalú funkcionalitásnak és a vállalat széles körű szaktudásának köszönhető. Az elemző cég adatai szerint a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet 17,25 százalékos részesedéssel állt az élen 2012-ben. A teljes piac értéke 3,93 millió dollárra rúgott a tavalyi év során, ami az IDC előrejelzése szerint 2017-re várhatóan közel 20 százalékkal nő, elérve a 4,71 millió dolláros értéket.

 

„Büszkék vagyunk rá, hogy a korábbi években már elért sikerek megismétlődtek, és tavaly ismét mi voltunk a piacvezetők ezen a kiemelt fontosságú területen. Úgy gondolom, ez nagymértékben köszönhető széles körű hazai és régiós szakmai kompetenciánknak. A szigorodó előírások és szabályozások miatt egyre nagyobb az igény az IAM szoftverek iránt, amelyre célzott kínálattal tudunk reagálni. Az általunk forgalmazott személyazonosság-kezelési termékeket saját fejlesztőink igény szerint akár testre is szabják, így minden vállalat megtalálja portfóliónkban a számára megfelelő megoldást” – mondta Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.

 

Az utóbbi években Magyarországon új törvény lépett életbe az adatvédelem és az információbiztonság terén egyaránt, amely a személyazonosság- és hozzáférés-kezelésre vonatkozó előírásokat is tartalmazza. Az információbiztonsági törvény alapján a közigazgatási szerveknek, valamint a számukra különféle tevékenységeket végző szervezeteknek biztosítaniuk kell az információs rendszerben kezelt adatok bizalmasságát, sértetlenségét és rendelkezésre állását. Az adatvédelmi törvény a jogosulatlan adatbevitel meggátolására, valamint a jogosulatlan személyek hozzáférésének megakadályozására kötelezi az adatkezelést vagy adatfeldolgozást végző cégeket. Emellett számos hazai vállalatot érint az ISO 27001 vagy a PCI DSS szabvány is, amelyek szintén előírnak bizonyos szintű hozzáférés-felügyeletet.

 

A NetIQ Identity Manager segítségével a szervezetek eleget tehetnek az előírásoknak, mivel a megoldás minden szükséges funkciót tartalmaz a hozzáférések megfelelő kezeléséhez. Automatizálja a jogosultságok igénylését és jóváhagyatását, illetve a felhasználói fiókok létrehozását és megszüntetését, emellett jelszófelügyeletet és riportkészítést is lehetővé tesz, továbbá a múltbéli jogosultságokhoz kapcsolódó kereshetőséget biztosít.

 

A szoftvert folyamatosan fejlesztik a NetIQ szakemberei, hogy mindig megfeleljen az aktuális elvárásoknak és előírásoknak. A termékhez kapcsolódó legutóbbi fejlesztés a NetIQ Identity Tracking for Identity Manager komponens, amely valós idejű monitorozó megoldással és egy korrelációs motorral egészíti ki az Identity Manager jogosultságkezelő és erőforrás-kiosztási képességeit. Ezáltal lehetővé teszi a felhasználói tevékenységek megfigyelését és az ezekhez kapcsolódó riportok elkészítését, továbbá valós idejű riasztást, illetve beavatkozási lehetőséget biztosít azokon a rendszereken, amelyek az Identity Manager használatával kezelik a hozzáféréseket.

 

A szoftver a nemzetközi szinten legszigorúbbnak tartott biztonsági előírásoknak is megfelel, amit a nemrégiben elnyert Common Criteria tanúsítvány EAL3+ szintű besorolása is alátámaszt. 

 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

1 millió eurós befektetést kapott egy magyar fenntarthatósági startup

Jelentős összegű befektetést kapott a denxpert EHS&S software nevű magyar startup, amely környezet- és munkavédelmi, illetve fenntarthatósági adatok gyűjtésében, kezelésében és auditbiztos reportolásában segíti a vállalatokat. A régióban piacvezető cég skálázásra és nemzetközi terjeszkedésre használja majd az Óbuda Uni Venture Capital (ÓUVC) és a Sofia Angel Ventures (SAV) közös befektetését. 

2024. június 22. 12:10

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02