A Pannergy vesztesége több mint duplájára nőtt az első félévben

MTI Sajtóadatbank, 2013. augusztus 19. 12:35

A PannErgy Nyrt. 514 millió forint konszolidált nettó veszteséget szenvedett el az első félévben, ezzel az előző év azonos időszakához képest több mint duplájára emelkedett a cégcsoport vesztesége  - derül ki a társaság által a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett jelentésből

A konszolidált, nem auditált, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült jelentés szerint a társaság konszolidált árbevétele 359 millió forintot ért el az időszakban, ez 10 százalékkal múlja alul az előző év hasonló időszakának értékét. A beszámoló szerint a csökkenés elsődleges oka technikai: a Pannergy kezelésében álló ingatlanokon felmerülő bérlői elektromos áram fogyasztások és egyéb költségek, a társaságon „átfolynak” (közvetített energia), így mind árbevételként, mind közvetlen költségként megjelennek.

 

A működési veszteség 334 millió forint volt az idei első félévben, szemben a 2012 január-júniusi 207 millió forintos mínusszal. 

 

A pénzügyi műveletek eredménye 133 millió forint veszteség, míg az előző év azonos időszakában 12 millió forintos veszteséget könyvelt el a cégcsoport. A pénzügyi eredményre negatívan hatott a forint euróval szembeni gyengülése, illetve a kamatkülönbözet alakulása, valamint a Synergon értékesítési ügylet pénzügyi zárása - írja a Pannergy.

 

A társaság emlékeztet arra, hogy a második negyedévben - május 7-én - adták a Miskolci Geotermikus Projekt első szakaszát. A beszámoló szerint a projekt beindítása 35 millió forintos  árbevételt eredményezett (mintegy 11 500 gigajoule hő eladása eredményeként) 2013. június 30-ig, de ebből 25 millió forintot a beruházással szemben számoltak el, mivel ez a bevétel az aktiválás előtti időszakra esett. Így 2013. második negyedévben a miskolci projekt árbevételeként 10 millió forintot mutatott ki a Pannergy. 2013. július 1-jétől fűtési idényen kívül átlagosan havi 10 000 gigajoule hő eladásával számol a Pannergy. 

 

A PannErgy Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzik, a papír a csütörtöki kereskedést 302 forintos árfolyamon zárta. A részvények árfolyama az utóbbi egy évben 287 és 623 forint között mozgott.

Kulcsszavak: +céginfó árbevétel

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52