A Kingston Technology 2019-ben is a világ legnagyobb DRAM-modul szállítója

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 24. 13:19

A TrendForce (korábban DRAMeXchange) elemzőcég nyilvánosságra hozta legújabb, árbevétel szerinti rangsorát a DRAM-memóriamodulok globális szállítóiról, amelyen a Kingston Technology 12,9 milliárd USD árbevételének köszönhetően az első helyen szerepel 80,33 százalékos piaci részesedéssel. A 2019-es eredmény alapján a TrendForce immár 17. éve sorolja a Kingstont a lista élére.

A TrendForce rámutatott, hogy 2019-ben alacsonyabbak voltak a DRAM-modulok árai, mivel a bőséges kínálat kisebb kereslettel párosult mind a kiszolgálók, mind pedig a kliensmegoldások szegmensében. Ez számos modulgyártó esetében szerényebb árbevételt eredményezett. Az elemzők szerint a Kingston azon kevesek közé tartozott, akiknek a trenddel dacolva sikerült tovább növelniük piaci részesedésüket. A vállalat úgy tudta megőrizni versenyelőnyét, hogy partnereivel és ügyfeleivel szoros együttműködésben rugalmas maradt, és képes volt alkalmazkodni a folyamatosan változó igényekhez és piaci feltételekhez. 

 

A TrendForce táblázata a 10 legnagyobb DRAM-modul szállítóról: 

A DRAM-modulgyártók globális árbevétel szerinti rangsora 2019-ben
2019-es helyezés  –  Vállalat  –  Szállítások szerinti piaci részesedés  –  DRAM-árbevétel (millió USD)

Megjegyzés: A modulgyártók sokszínű üzleti tevékenységet folytatnak. Ez a rangsor kizárólag a DRAM-modulok eladásából származó éves árbevételüket veszi figyelembe. Forrás: TrendForce, 2020. augusztus

 

Az új chip-litográfia nagyobb teljesítményű DDR4 DRAM-modulok készítését teszi lehetővé   

Miközben az iparág átállása a 8 Gbit sűrűségű DDR4 lapkákból épített memóriamodulokról a 16 Gbit sűrűségűekre még tart, a Kingston már készen áll a felhasználók támogatására, és igyekszik eloszlatni aggodalmaikat a nagyobb sűrűségű lapkák régi platformokkal való kompatibilitását illetően. A 16 Gbit-es DRAM-modulok előállításához szükséges új litográfiai eljárás energiamegtakarítást biztosít az előző, 8 Gbit-es generációhoz képest. Megnöveli a mobilrendszerek akkumulátor-üzemidejét, és mérsékli az adatközpontok költségeit – miközben nagyobb kapacitást kínál modulonként. A Kingston tavaly decemberben kezdte meg a 64 GB-os regisztrált DIMM-modulok szállítását, és 2020 júliusában teljes Server Premier termékcsaládját is 16 Gbit-es megoldásokra frissítette. 

 

„A TrendForce-tól kapott elismerés a Kingston folyamatos növekedését és a DRAM-megoldások piacvezető szállítójaként szerzett pozícióját tükrözi. Vezető szerepünk lehetővé teszi, hogy partnereinkkel és szállítóinkkal szorosan együttműködve, tanácsadással és útmutatással szolgáljunk ügyfeleink számára a 16 Gbit-es modulokra való átállás során. Az új fejlesztések jelentősen ösztönzik a számítási felhő, az edge adatközpontok és az 5G technológia további terjedését” – mutatott rá Iwona Zalewska, a Kingston Technology DRAM-termékekért felelős EMEA-régióbeli vezetője.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nemzetközi szakmai elismerés a Telekom székháznak

Az A 'Design Award and Competition a világ egyik legjelentősebb szakmai elismerése, mely a design és az építészeti szakma kiemelkedő alkotásait díjazza. A HD Group a Telekom székházban kialakított vizuális normarendszer megalkotásával pályázott és nyert a Graphics, Illustration and Visual Communication kategóriában.

2021. május 8. 18:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35