Budapesti Corvinus Egyetem kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Budapesti Corvinus Egyetem

Rosszul jársz, ha ilyen cégben dolgozol gazdasági válság idején

Sebezhetőbbek gazdasági válság alatt azok a vállalatok, ahol a vezetők kevés érzelmi támogatást adnak az alkalmazottaknak – állapították meg a Corvinus kutatói. A Közgazdasági Szemlében megjelent tanulmány szerint a vezetői stíluson kívül a túlzott profitorientáltság és a munkaerő-kiválasztás lebecsülése is hátrányba hozhatja a cégeket.

2024. április 4. 21:18

Vezető amerikai egyetemet győzött le a Corvinus

A kaliforniai Berkeley Egyetem csapatát is megelőzve lettek bronzérmesek a Corvinus hallgatói Los Angelesben egy nemzetközi üzleti versenyen február közepén.

2024. március 2. 10:50

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Nyílt napokat tart a Corvinus csütörtökön és pénteken

November 30-án a mesterszakokat, másnap az alap- és osztatlan szakokat lehet megismerni a Budapesti Corvinus Egyetem idei ingyenes nyílt napjain. 

2023. november 29. 14:31

Szerdán kezdődik a Corvinus kétnapos őszi állásbörzéje

Több mint kétszáz állásajánlattal harminc cég lesz jelen az ország vezető vállalatai közül a Corvinus Egyetemen, ahol október 25-én és 26-án rendezik meg a Career & Business Festivalt. Az érdeklődőket a jövő munkahelyéről szóló szakmai előadások és kötetlen alumni-álláskereső találkozók is várják.

2023. október 24. 14:27

Ki kell ereszteni a szellemet a palackból!

Az emberi hibákat fölerősíti a mesterséges intelligencia, de a bátor vezetők lesznek sikeresek, akik ösztönzik a munkatársaikat a kísérletezésre. Ehhez nyitottság kell, aminek a kulcsa a felsőoktatás – hangzott el a Corvinus kerekasztalán október 16-án.

2023. október 20. 12:33

Magyar kutatói együttműködésben összegezték a mesterséges intelligencia hatásait

Hat egyetem kutatóinak bevonásával ismeretterjesztő tanulmánykötetet adott ki a mesterséges intelligencia (MI) terjedő alkalmazási területeiről a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ). A kötet segít abban, hogy az MI-ről feltegyük a megfelelő kérdéseket. A szerzők több mint fele corvinusos. 

2023. október 9. 12:55

Stratégiai megállapodást írt alá a Corvinus és az ExxonMobil

A piacvezető magyar gazdasági egyetem és az energiaipari cég magyarországi leányvállalata együttműködésének fő célja, hogy a kölcsönös fejlődés érdekében szorosabbra fűzzék az oktatás-kutatás, valamint a gazdasági szféra kapcsolatát. 

2023. szeptember 30. 10:18

A magyar fejlesztőket nem nagyon érdekli, mire és miként használják a mesterséges intelligenciát

Technooptimizmus és a társadalmi, etikai felelősség hárítása, a szolidaritás hiánya jellemezte azokat a magyar szakembereket, akiknek a mesterséges intelligenciával (MI) kapcsolatos jövőképét a Corvinus Egyetem kutatói térképezték fel egy friss kutatásban. Az egyik szerző MI-témában élőben is előad a pénteki Kutatók éjszakáján.

2023. szeptember 25. 18:44

Az irodaélménytől a cosplayig: mi jár a fiatalok fejében?

Legfeljebb fél évre látnak előre a 18-21 évesek, 40 ezer amatőr manga- és animerajzoló van Magyarországon, és a fiatalok gyakran már két videót futtatnak egyszerre – ezek is kiderültek azon a nemzetközi konferencián, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing- és Kommunikációtudományi Intézete és az Ifjúságkutató Intézet szervezett szeptember 7-én és 8-án.

2023. szeptember 13. 17:52

Négy helyet javított a Corvinus a világ száz legjobbját összefogó menedzsmentképzési rangsorában

A Financial Times globális százas toplistáján a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés mesterszaka idén is bekerült a legjobb üzleti képzések közé. A Corvinus a neves nemzetközi rangsorban, egyetlen magyar intézményként csaknem két évtizede szerepel, idén az összesített 94. helyen, ár-érték arányban a 17. helyen. 

2023. szeptember 12. 11:27

Idén is csúcspontszámokkal lehetett bekerülni a Corvinusra

Továbbra is a legjobb képességű hallgatók választják a Corvinust, a legkeresettebb alapszakokhoz még a tavalyinál is magasabb pontszám volt szükséges a bejutáshoz: a csúcsot az angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás alapszak jelentette 480 ponttal. 14 százalékponttal nőtt az angol nyelvű képzésre felvett magyar hallgatók létszáma, így a most induló évfolyam csaknem fele már angolul teljesíti tanulmányait. 

2023. július 27. 12:59

Háromféle befektetői típust azonosított a mesterséges intelligencia

Személyre szabottan és automatizáltan nyújt segítséget befektetési döntésekhez a Corvinus egyetem kutatói által kidolgozott modell. Az ajánlórendszer gépi tanulással, iteratívan figyelembe veszi többek között a demográfiai tényezőket, egyéni preferenciákat és a szakértői tudást is, és három jellemző befektetői típust különített el az adatok alapján.

2023. július 24. 12:51

Sötét jövő várhat az orosz IT-szektorra a Corvinus kutatása szerint

Hamarosan a második világháború utáni Németországéhoz hasonló hiányhelyzet alakulhat ki a kvalifikált szellemi munkaerő orosz és fehérorosz piacán: másfél év alatt az aktív fejlesztők csaknem harmada távozhatott az anyaországából – állapítja meg tanulmányában Johannes Wachs, a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Az ukrán fejlesztők ezzel szemben maradnak.

2023. június 26. 19:58

A corvinusos hallgatók többsége használ mesterséges intelligenciát

A hallgatók 91 százaléka ismeri, bár ötödük nem használja a mesterséges intelligenciát tanulmányaihoz. A diákok között a három legelterjedtebb, mesterséges intelligenciával működő platform a ChatGPT csevegőalkalmazás, a Grammarly angol nyelvhelyesség-ellenőrző és a DeepL fordító – állapítja meg a Budapesti Corvinus Egyetem Könyvtára által készített friss felmérés. 

2023. június 22. 12:46

Áttörni az üvegplafont: egy nő soha nincs jó életkorban

Miért nincs elég nő a V4-es vállalatok felsővezetésében, mikor rengeteg rátermett, jól képzett nő van? Prof. Dr. Nagy Beátát kérdeztük Primecz Henriett-tel közös kutatásáról. 

2023. március 8. 16:17

Technológiaintenzív új campussal bővül jövőre a Ménesi úton a Corvinus Egyetem

A tervek szerint jövő ősztől vehetik birtokba a corvinusos hallgatók és oktatók az Egyetem Ménesi úti új Campusát. A Budapesti Corvinus Egyetem komplex – digitális, infrastrukturális és oktatási – megújulásának részeként technológiaintenzív, inspirálóan jövőorientált és a fenntarthatóságot szem előtt tartó épületegyüttessel bővül az intézmény, emellett a Neptun tanulmányi adminisztrációs rendszert is modernizálják. A fejlesztések egy része az unió helyreállítási alapjából az Egyetem által elnyert másfél milliárd forintos támogatási keretből valósul meg – hangzott el a Corvinus sajtótájékoztatóján.

2022. december 11. 16:34

Project Management Institute minősítést szerzett a Corvinus

A Budapesti Corvinus Egyetem az első hazai felsőoktatási intézmény, amely bekerült a Project Management Institute minősített oktatói intézményeinek sorába.

2021. szeptember 15. 15:52

Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és a PMI Budapest

Magyarország vezető gazdaság- és társadalomtudományi képzést nyújtó egyeteme, a Budapesti Corvinus Egyetem és a világ legnagyobb, projektmenedzsereket tömörítő, szakmai nonprofit szervezete a PMI (Project Management Institute Budapest) hazai tagozata, a PMI Budapest stratégiai megállapodást kötött. 

2021. március 25. 19:02

Kutatási Héttel indítja az évet a Corvinus Egyetem

Hogyan alkalmazható az Össznemzeti Boldogság koncepciója a József Attila-lakótelepen? Hogyan őrizhető meg a vállalati versenyképesség a globális értékláncok COVID-19 zilálta korában? Milyen kihatásai vannak a matematikaoktatásnak a későbbi életünkre, döntéseinkre? Hogyan leszünk klímasemlegesek 2050-re? Mitől zöld egy kötvény és miért választanánk éppen egy ilyen befektetési lehetőséget? Hogyan azonosíthatóak az álhírek szövegelemző megoldásokkal?  Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a Corvinus előadói a január 11–15. között megszervezett Kutatási Héten.

2021. január 11. 12:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak a középiskolások a CEU digitális oktatási platformján. Ürge-Vorsatz Diana, Barabási Albert-László, Spiró György, Pléh Csaba, Falus András, Csaba László, Bányai Éva. Csak néhány név azok közül, akik előadásait a középiskolai pedagógusok segítségül hívhatják a tanítás során a tananyag kiegészítéséhez.

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55