CAD kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: CAD

A Conrad és a TraceParts: B2B platform szinergia

Egyszerűsített fejlesztés, tervezés és kivitelezés: A Conrad termékkatalógusa mostantól a TraceParts-on is elérhető, lehetővé téve a CAD-adatok letöltését és a termékek megvásárlását egyetlen egérkattintással.

2024. május 22. 11:36

Lehet-e a CAD-modell az Ipar 4.0 jövője?

Az intelligens tervezés és a digitalizálás iránti növekvő igény kielégítése során a CAD kulcsfontosságú pozícióban van ahhoz, hogy segítse a mérnököket a digitális technológia következő lépéseiben. Boris Fischer-Ribič, norelem ausztriai országmenedzsere a CAD-modellek előnyeit részletezi és megvizsgálja, hogy azok miként javíthatják és korszerűsíthetik a terméktervezést - ami kikövezi az utat a hatékonyabb folyamat felé.

2021. július 3. 18:02

Magyar alkalmazás a világ legjobbjai között

Ami az olimpiai arany egy sportolónak, az az Apple Design Awards az appfejlesztőknek. Az évenként odaítélt exkluzív nemzetközi elismerés jelentőségét mutatja, hogy az 5-10 díjazottat több mint 4,5 millió (!) Apple eszközön futó alkalmazás közül választja ki a szigorú szakmai zsűri. A Shapr3D első magyar appként nyerte el a díjat.

2020. június 30. 13:17

Az Accenture CAD képességekkel bővíti budapesti irodáját

Az Accenture CAD (computer-aided design) képességekkel bővíti budapesti Industrial Automation Center of Excellence központját. A bővítés lehetővé teszi a munkatársak számára, hogy a legújabb technológiai megoldásokkal is dolgozhassanak innovatív, nemzetközi ügyfél projekteken.

Kulcsszavak: Industry X.0 CAD Accenture
2018. május 17. 12:27

Reverse engineering megoldás SOLIDWORKS felhasználóknak

Az Artec 3D, professzionális 3D szkennergyártó vállalat összefogott a világ vezető CAD szoftverfejlesztőjével, hogy a mérnökök és terméktervezők számára a lehető legjobb 3D tervezési élményt teremtsék meg.

2016. július 30. 10:03

Naprakész CAD/CAM megoldások

A labdarúgó-Európa-bajnokság jegyében és nagy érdeklődéssel zajlottak az EPLM Nyílt Napok. A két, júniusi nap során számos újdonsággal és érdekességgel ismerkedhettek meg a résztvevők CAD és CAM megoldásokkal kapcsolatosan. 

2016. június 29. 10:13

A Fujitsu intelligens gyártástervezési modellje gyors, hatékony és szinte nem is hibázik

A Fujitsu Laboratories of Europe a 3D-modellek hasonlóságának vizsgálatán alapuló, új technológiát mutatott be az intelligens tervezéshez és gyártáshoz. 

2016. június 27. 16:01

A Siemens bejelentette népszerű tervezőszoftverének új verzióját

A Siemens PLM Software bejelentette a méltán népszerű 2D/3D CAD tervezőrendszer, a Solid Edge következő, ST9-es verzióját a Siemens PLM Connection Americas 2016 rendezvényen. Az utóbbi évek legerősebb, új Solid Edge verziója által nyújtott előnyökhöz a közeljövőben minden követéssel rendelkező felhasználó hozzájut.

2016. május 27. 14:31

Duplázás 3 év alatt az S&T PLM üzletágánál

Az S&T PLM üzletágának árbevétele több mint kétszeresére nőtt három év alatt. 2015-ben még a megdönthetetlen rekordnak tűnő 2014-es eredményeket is sikerült 16%-kal felülmúlni. Az S&T növekedési stratégiájában a minőség játssza a kulcs szerepet, és a piac visszaigazolja a stratégia helyességét.

Kulcsszavak: szoftver CAD
2016. március 3. 07:18

Új Solid Edge: tervezés határok nélkül

Az Enterprise Grouppal együttműködő Siemens PLM Software bemutatta a széles körben ismert gépészeti tervezőrendszer, a Solid Edge új verzióját. A Solid Edge ST8 több száz új fejlesztésével még intuitívabb és hatékonyabb tervezést biztosít – akár mobil eszközök igénybevételével is.

2015. május 20. 11:30

A Schneider Electric az Eplannel közösen vezeti be E-CAD megoldásait

A Schneider Electric és a mérnöki szoftvermegoldásokkal foglalkozó Eplan tanácsadó vállalat bejelentették együttműködési megállapodásukat. A partnerség keretében a Schneider Electric az Eplant nevezte ki E-CAD (elektronikus tervezőprogram) megoldásai elsődleges szolgáltatójává, melynek értelmében az Eplan feladata a Schneider Electric Energia üzletágához tartozó termékek globális tervezése.

2015. május 9. 16:53

Magyar szoftverek segítenek a nepáli újjáépítésben

Korszerű tervezőszoftverre is szükség van a földrengés utáni újjáépítésnél.

2015. május 5. 15:27

Nyílt vizsganap CAD-felhasználók számára

A Connect oktatási központ bejelentette, hogy a professzionális CAD-felhasználók egy napig kedvezményes, 30 eurós áron szerezhetnek minősítést 2014. november 14-én az Autodesk, a 2D és 3D tervezőszoftver megoldások vezető szállítója vizsgaközpontjainak éves nyílt vizsganapján. A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő program a kezdetektől óriási sikernek örvend, és a szervezők idén is a korábbi évekhez hasonló nagy érdeklődésre számítanak.

Kulcsszavak: Autodesk CAD oktatás
2014. szeptember 16. 15:58

Bemutatkozott a HP Z1 G2 AiO munkaállomása

A HP a CES 2014 kiállításon mutatta be a 27 hüvelykes képernyőt tartalmazó AiO Z1 munkaállomás második generációs változatát a Z1 G2 modellt, amely Windows 8 Touch operációs rendszerrel és Intel Thunderbolt 2 határfelülettel lesz kapható. 

2014. január 9. 12:49

Régi név, új tartalom a Cadvilag.hu weboldalon

Új, műszaki szakembereknek szóló 3d vizualizáció és látványtervező tanfolyamokat kínáló weboldal indult a www.cadvilag.hu címen.

Kulcsszavak: CAD építészet
2011. június 21. 18:09

Jubilál a microCAD a Miskolci Egyetemen

Huszonötödször rendezik meg a microCad elnevezésű nemzetközi tudományos konferenciát Miskolcon. A ma kezdődő eseményre tizenhárom országból érkeznek előadók.

2011. április 1. 09:10

Autodesk-díj a pesti Duna-parti közraktárfejlesztés tervének

A ma Budapesten tartott Autodesk sajtótájékoztatón Christian Rusk, a cég régiós eladási menedzsere az  Autodesk világszintű Revit BIM Experience Award díját nyújtotta át az ONL [Oosterhuis_Lénárd] Mérnökirodának, illetve díjazták annak a pesti Duna-oldalon lévő közraktárakhoz építendő ”üvegbálna” épületkomplexum építészeti terveit.

Kulcsszavak: építészet CAD díj Autodesk
2008. október 28. 14:57

Elindult az AutoCAD LT magyar nyelvű honlapja

Az Autodesk, a 2D és 3D tervezői szoftvermegoldások vezető szállítója bejelentette az AutoCAD LT új webes felületének elérhetőségét, amely kifejezetten, a világ legnagyobb példányszámban értékesített 2D rajzoló alkalmazása iránt érdeklődő, magyar ügyfelek számára készült.

2008. október 23. 09:02

Autodesk: 370 milliós szoftveradomány a BME-nek

Az Autodesk, a 2D-s és 3D-s tervezői szoftvermegoldások vezető szállítója, 20 darab, több mint 370 millió forint értékű „Autodesk AliasStudio” szoftver magyar nyelvű oktatási licencét adományozta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gép- és Terméktervezés Tanszékének.

Kulcsszavak: BME CAD Autodesk oktatás
2008. július 24. 10:14

Autodesk: Könnyedén pótolhatók az elveszett tervrajzok

Az Autodesk bejelentette, hogy a Revit Architecture épületinformáció-modellezési szoftverét használják a Kelet-Jeruzsálem szívében található római katolikus Szent István Bazilika épületterveinek utólagos elkészítéséhez.

Kulcsszavak: Autodesk CAD
2008. július 4. 09:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak – ez derült ki az ESET termékek hazai forgalmazója, a Sicontact Kft. gkid-vel közösen végzett, a 18 év feletti online is vásárló internetezőkre reprezentatív felméréséből. A kutatás apropóját a cég most folytatódó kiberbiztonsági tudatosító kampánya, az IT-hős vagy kiberbalek? adta. Az ESET és a Sicontact közös célja, hogy a felhasználókat meggyőzzék arról, a digitális biztonság alapszükséglet, amelyre figyelnünk és áldoznunk kell. 

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47