szabvány kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: szabvány

USB 3.0 vs 2.0

Két gyártó két terméke áll szemben egymással. A Verbatim külső tárolói az USB 3.0 révén sebességelőnyre tettek szert a Hitachi XL kedvezőbb árú modelljeivel való összehasonlításban. Megéri a sebesség vagy inkább a kedvezőbb ár?

Kulcsszavak: szabvány USB
2010. november 14. 08:04

Az Online Szabványkönyvtár demóverziója elérhető és kipróbálható

A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) a nemzeti szabványok gyors és teljes körű elérhetősége érdekében többéves fejlesztő munkával, elsőként a világon létrehozta, és 2011-től szándékában áll működtetni a magyar nemzeti szabványok Online Szabványkönyvtárát.

Kulcsszavak: szabvány onlineszolg
2010. november 10. 18:12

Platformfüggetlen alkalmazások EU-támogatással

Az Európai Unió támogatásával a német Fraunhofer Intézet egy olyan terven dolgozik, amely webes környezetben futó, éppen ezért mindenféle készülékkel kompatibilis alkalmazásokat kínálna, legyen szó mobiltelefonról vagy akár internetkapcsolattal rendelkező tv-ről.

Kulcsszavak: szabvány EU
2010. szeptember 23. 06:57

Olcsó Ethernet-kábel lehet a jövő televíziós adatátviteli szabványa

A digitális televíziózás adatátviteli szabványának tekintett HDMI-kábeleket a jövőben a lényegesen olcsóbb Ethernet-kábelek válthatják fel, miután a szórakoztatóelektronikai iparág neves képviselői is támogatják a HDBaseT nevű új szabványt.

2010. július 8. 18:36

Energiatakarékosság jegyében fogant a Bluetooth 4.0

A Bluetooth Special Interes Group a napokban véglegesítette a következő generációs vezeték nélküli Bluetooth adatátviteli szabvány specifikációit.

2009. december 21. 08:59

Szabványosíthatják a Mozilla WebGL 3D megoldását a böngészőkön

Elfogadták előzetes szabványként a Mozilla kezdeményezésére fejlesztett WebGL specifikációt, amely így a böngészőprogramok 3D alkalmazásainak jövőbeni szabványa lehet.

2009. december 12. 08:44

Egységesítenék a hordozható kütyük tartozékait

Környezetvédelmi és gazdaságossági okok miatt a mobiltelefonok csatlakozóira elfogadott közös szabványokat minden hordozható kommunikációs eszközre kiterjesztenék - jelentette be a nemzetközi mobiltelefon-ipari szövetség (Cellular Telephone Industries Association, CTIA).

Kulcsszavak: szabvány
2009. október 9. 09:39

Megegyezés született az IEEE 802.11n szabvány ügyében

Az Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) nevű konzorcium hétvégén bejelentette a 802.11n szabvány véglegesítését. Jövő hónapban hivatalosan is közzéteszik a részleteket.

Kulcsszavak: Wi-Fi szabvány
2009. szeptember 14. 17:22

Bemutatkozott a Serial ATA 3.0

A Serial ATA International Organization tegnap közzétette a SATA 3.0 port specifikációit. Rövidesen megjelennek az új verzióval kompatibilis termékek is a piacon.

2009. május 28. 21:01

Új paraméter-érték a projektoroknál

Több gyártó is egy új fényesség-meghatározó értékrendszer bevezetésére készül, mellyel lehetővé válik a kivetítők színes fénykibocsátás szerinti osztályozása.

Kulcsszavak: projektor szabvány
2009. február 17. 18:04

Egységes mobiltelefon-töltő minden modellhez

A modern élet egy apró eleme válik lényegesen egyszerűbbé azzal, ha minden modellhez egyaránt alkalmazható egységes töltőkészüléket vezetnek be a mobiltelefon-gyártó vállalatok.

2009. február 17. 08:42

Egységes mobiltöltő-szabványt sürget az EU

Az Európai Bizottság felszólította a mobiltelefonok gyártóit, hogy üljenek tárgyalóasztalhoz, és egyezzenek meg egy egységes akkumulátor-szabvány létrehozását és bevezetését illetően.

2009. február 16. 17:32

Canon-támogatás az ISO új teljesítményszabványának

A Canon támogatja az ISO új, digitális nyomtatók és multifunkciós eszközök nyomtatási és másolási sebességét egységesítő teljesítményszabványát.

Kulcsszavak: Canon szabvány ISO
2009. január 13. 05:49

Iparági támogatást kap az új mp3-logó

A zeneletöltések forgalmazásával foglalkozó hét legnagyobb brit online áruház közösen vezette be az új mp3-logó képet, mely egyben próbál tisztább helyzetet teremteni a formátummal kapcsolatban.

Kulcsszavak: mp3 szabvány
2008. november 4. 18:39

Szabvány a jogszerű szoftverhasználat elősegítésére

A vállalati szoftvereszköz-gazdálkodási folyamatok szabványnak való megfelelőségét igazoló tanúsítvány megszerzése nagyobb biztonságot nyújt a felelősen gondolkodó hazai cégek vezetőinek, ugyanakkor segíti az illegális szoftverhasználat elleni erőfeszítéseket.

2008. szeptember 24. 14:56

Úgy tűnik, mégis lesz egységes USB 3.0 szabvány

Némi huzavona után az AMD és az nVidia csipgyártók is beleegyeztek abba, hogy támogatni fogják az Intel által kidolgozott USB 3.0 specifikációt, így elvileg elhárult az akadály az egységes szabvány elfogadása előtt.

Kulcsszavak: USB szabvány
2008. augusztus 17. 19:06

Négy ország megtámadta a MS OOXML szabványosításáról szóló döntést

Brazília, Dél-Afrika, India és Venezuela megfellebbezték azt a döntést, amellyel a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) érvényes szabványként fogadta el a Microsoft Office Open XML dokumentumformátumát.

Kulcsszavak: szabvány Microsoft
2008. június 10. 21:05

Az EU sürgeti az átállást az új internetes protokollra

Viviane Reding, az Európai Bizottság informatikai és távközlési biztosa arra szólította fel az európai kormányokat és a legfontosabb weboldalak üzemeltetőit, hogy álljanak az új internetes címkezelő protokollra történő átállás élére.

Kulcsszavak: szabvány internet
2008. május 31. 18:36

Nem felelnek meg az OOXML szabványnak az Office 2007 dokumentumok

Alex Brown, az ISO Office Open XML elektronikus dokumentumszabványért felelős illetékese egy blogbejegyzésében azt írta, hogy a jelenlegi MS Office 2007-tel készített dokumentumok nincsenek összhangban az elfogadott szabvánnyal.

Kulcsszavak: Office szabvány
2008. április 21. 20:30

Nemzetközi szabvány lett a Microsoft Open XML

Több mint 14 hónapos intenzív vizsgálat után a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) és a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC) közös technikai bizottsága befejezte az Ecma International által benyújtott 29500-as számú Office Open XML nemzetközi szabványtervezet értékelésének hivatalos eljárását.

Kulcsszavak: Microsoft XML szabvány
2008. április 2. 12:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

A magyar háztartások majdnem háromnegyedében használnak vezetékes internetet, viszont másfél millió ember sehogy sem internetezik. Az utóbbi csoportba kerülést leginkább az életkor és a vagyoni helyzet befolyásolja. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) reprezentatív kutatása a háztartások és a 14 éves, illetve annál idősebb lakosság körében, 2020 augusztusában és szeptemberében készült. 

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

A történelem során 2021-ben először haladja meg a 4 ezer milliárd dollárt a nagyvállalatok IT működésre és fejlesztésre fordított kiadása. Négy olyan ország van csupán, ahol a nominális nemzeti össztermék meghaladja ezt az összeget: az USA, Kína, Japán és Németország.

2021. június 7. 17:38