IBM - APN küzdelem az olimpiai szurkolók e-mailjéért

Harmat Lajos, 2000. augusztus 6. 22:28
Az IBM olimpiai internetes jogait újabb veszély fenyegeti ; az APN Digital, az O'Reilly családi rádió és kiadói birodalom online ágazata csütörtökön bejelentette Heromail szolgáltatását, amely az ausztrál sportolókat üdvözlő e-mailek fogadására szolgál az olimpiai játékok során.
Az IBM a múlt hónapban indította be hivatalos Fanmail szolgáltatását a Telstra műholdon és bejelentette, hogy az ő Surf Shock megoldása lesz az egyetlen terület az olimpiai faluban, ahol a sportolók hozzáférhetnek az internethez valamint megírhatják és megválaszolhatják elektronikus leveleiket rajongóiknak. A Surf Shock program első alkalommal a naganoi téli olimpián volt alkalmazásban, ahol az IBM számítása szerint a sportolók 90%-a belátogatott a számítógépes szobába az olimpia alatt.

Az APN Digital vezérigazgatója szerint, tudják, hogy az IBM és a Telstra birtokolja a Surf Shock számítógépes termináljainak hozzáférési jogait, de ők meg fogják találni a módját, hogyan járjanak túl riválisaik eszén. A cég elutasította, hogy részleteket közöljön róla hogyan is lesz szétosztva a Heromail a sportolók között, csak annyit mondtak ez egy "trójai ló" mintájú megközelítés lesz és biztosan működni fog. Olyan vélekedés alakult ki, hogy az APN-terv egy egységesített üzenetkezelő szolgáltatáson alapul, amely az e-maileket fax-formátumba konvertálja.

Az IBM szóvivője kijelentette, exkluzív szerződésük van a szurkolók leveleinek és e-mailjeinek az olimpiai sportolók számára való kiközvetítésére, amely világméretekben érvényes. Az IBM, amely a hivatalos olimpics.com webhelyet üzemelteti a SOCOG (az olimpia házigazdája) számára, csak egy sajtójelentésből értesült a múlt hónapban a Seven Network (a televíziós jogok birtokosa) és az Ausztrál Olimpiai Bizottság közötti megállapodásról az olympics.com.au webhely beindítására.

A Seven kívánja használni ezt a webhelyet, ahol Cathy Freeman és Ian Thorpe sportolók fogják közzétenni a játékokon történteket időrend szerint; beindítják az i7 internetújságot és már jelentős beruházást eszközöltek abba a számítógépes hardware-be, amely várhatóan 100 millió oldalt kezel a játékok időtartama alatt. A site a Seven TV közvetítéseinek kiegészítésére készült, közli az interjúk teljes leiratát, amely megszerkeszthető a tévé számára és egy számítógépes értesítést az ausztrál sportolók időrendi szerepléséről a Seven képernyőjén.

Az IBM-szóvivő ismertette a SOCOG-al folytatott tárgyalásokat a Seven weboldaláról és kifejezte aggodalmát cége jogainak sérülésével kapcsolatban.

Ausztrália élvonalbeli internetes webhelye, a Ninemsn is tervbe vette az olimpia anyagi előnyeinek kihasználását, helyet foglal egy webhelyen, amelyet a televíziós jogok amerikai birtokosa, az NBC üzemeltet, szövetségben a Ninemsn szövetségesével, a Microsofttal.

Kulcsszavak: IBM APN onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55