SIX felvásárolta az osztrák piacvezető szolgáltatót, a PayLife-ot

forrás: Prím Online, 2013. október 17. 07:29

A hazánkban is jelenlévő SIX, a svájci pénzügyi infrastruktúra gerincének szolgáltatója, felvásárolta az ausztriai bankok tulajdonában lévő PayLife-ot, a helyi készpénzmentes fizetés piacvezető szolgáltatóját. Az egyesülő vállalatokon 2012-ben átfutott tranzakciók bruttó értéke többszöröse a magyarországon ugyanebben az évben az összes kartyaelfogadó szolgáltató által kezelt összes tranzakciónak.

A PayLife-ot a SIX olyan neves ausztriai bankoktól vásárolta fel mint a Bank Austira, a BAWAG, az Erste Bank, a Raiffeisen és ÖVAG. A 18 hónapon át tartó felvásárlási folyamat szeptember végén fejeződött be. A Pay Life Bank összes részvénye már januárban a SIX tulajdonába került. A SIX ezzel a tranzakcióval újabb lépést tett affelé, hogy Európa legnagyobb kártyaelfogadójává váljon. A felek a vásárlási árat nem kívánják nyilvánosságra hozni.
A SIX 100%-os leányvállalata a PayLife így az elkövetkező hónapok során teljesen beleolvad a SIX Payment Services divíziójába.

A tranzakción mindkét vállalat ügyfelei nyernek a létrejött erősebb, versenyképesebb vállalat révén, amely így már 33 országban van jelen. A SIX ágazati megoldásokra (kereskedelem, vendéglátás, és e-kereskedelem) építő stratégiája, szakértelme, és minden-az-egyben megoldásai óriási növekedési potenciált jelentenek.

„Az egyesült vállalatok által bonyolított tranzakciók értéke 2012-ben 46 milliárd euró volt, amelyet 254 ezer terminálon bonyolítottak. Összehasonlításképp, a MNB szerint 2012-ben Magyarországon 6,2 milliárd euró értékű tranzakciót bonyolítottak (minden szolgáltató), több mint 80 ezer terminálon.” – mondta el Molnár Tamás, a hazai SIX iroda ügyvezető igazgatója.

A SIX nemrégiben egyébként Magyarországon is bővítette portfolióját, szeptember óta termináljai kezelik a Széchenyi Pihenőkártyát (SZÉP kártya), több egészségpénztár elektronikus kártyáit, illetve más elektronikus utalványokat (cafeteria kártyák), továbbá hamarosan az American Express kártyákat is.

Kulcsszavak: bankkártya SIX

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50