Ingyenes program elektronikus könyv olvasásához

MTI Sajtóadatbank, 2000. augusztus 10. 08:41
A Microsoft kedden közzétette ingyenesen letölthető, Reader (Olvasó) nevű szoftverjét, amely az elektronikus úton készült könyvek számítógépes - akár asztali, akár hordozható (laptop) géppel történő - olvasását teszi lehetővé.
A Microsoft-program közreadását úgy időzítették, hogy az egybeessék a Barnes and Noble könyvkereskedő ház internetes üzletága, a Barnesandnobel.com néven fellelhető cég azon részlegének beindításával, amely kizárólag elektronikus módon előállított könyveket forgalmaz. A két fejlemény szervesen is összekapcsolódik: a Barnesandnobel.com könyvei a Microsoft Reader nevű szoftverjével olvashatók, illetve - külön kívánságra, a hagyományoktól elszakadni nem tudók érdekében - kinyomtathatók.

Egyes kiadók úgy vélik, hogy ez az esemény fordulópontot jelez a könyvkiadás történelmében. Dick Brass, a Microsoft technológiai fejlesztési alelnöke szerint a Reader program jelzi a hagyományos úton előállított, vagyis a nyomtatott könyv óhatatlan háttérbe szorulását. Brass szerint a szoftveripar jelenleg ott tart saját távlati lehetőségeihez képest, ahol az autógyártás tartott egy évszázaddal ezelőtt, a tömegtermelés megindulása előtt. "Ahol most vagyunk, az az autóiparban 1908-nak felelne meg" - mondta Brass.

Kulcsszavak: Microsoft e-book

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55