Adobe szoftverek az új Microsoft Windows Mobile operációs rendszerben

forrás Prim Online, 2008. március 17. 15:26

Az Adobe bejelentette, hogy a Microsoft a mai napon megszerezte az Adobe Flash Lite és az Adobe Reader LE szoftverek használati jogát az új Microsoft Windows Mobile operációs rendszerhez.

A Flash Lite 3 szoftverrel - amely pluginként beépül az Internet Explorer Mobile böngészőbe - a felhasználók mobilkészülékeiken is megtekinthetik és használhatják az Adobe Flash technológiára épülő weboldalakat, animációkat és alkalmazásokat. A Microsoft a Reader LE Adobe PDF olvasó szoftver licencét is megvásárolta, így az új készülékek már PDF dokumentumok megjelenítésére is alkalmasak lesznek.

Az emberek egyfelől szeretik az izgalmas, figyelemfelkeltő, dinamikus weboldalakat, másfelől az is igényük, hogy bárhonnan és bármikor hozzáférhessenek a fontos információkhoz - mondta John O'Rourke, a Microsoft mobilosztályának vezetője. A felhasználók mobilkészülékeiken is hozzá szeretnének férni azokhoz a tartalmakhoz, amelyekkel az otthoni vagy a munkahelyi számítógépeiken nap mint nap találkoznak.

Jelenleg több mint 500 millió Flash Lite kompatibilis készülék van a piacon, de ez a szám évről évre robbanásszerűen növekszik. A Flash Lite többek között a Windows Mobile, a Symbian S60 és a Qualcomm BREW operációs rendszerekkel kompatibilis, és számos OEM platformon is jelen van.

A Microsoft a jövőben a Flash Lite 3-al és a Reader LE szoftverrel fogja szállítani az új Windows Mobile operációs rendszert, amelyet a világon számos OEM mobilgyártó használ. A vállalat 2007-ben 11 millió Windows Mobile-t értékesített. A cég vezetői arra számítanak, hogy 2008-ban ez a szám meghaladja majd a 20 milliót.

Forrás: www.szoftver.hu

Mobilszolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14