A Verizon sztrájkjából a riválisok profitálnak

Zsigó József, 2000. augusztus 13. 20:54
A GTE és a Bell Atlantic nyári házasságából született Verizon 87 200 dolgozója folytatja a több mint egy hete kezdett sztrájkot. A legtöbbet azonban nem ők, hanem a Verizon riválisai profitálnak a belső harcból.
A sztrájk miatt a helyzet olyannyira súlyos, hogy 30 000 menedzsernek kellett 12 órás váltásokban átvenni a fizikaiak munkáját, hogy az USA keleti partján a távközlés teljesen meg ne bénuljon. A régi előfizetők eddig elnézőek voltak a ki-kimaradó szolgáltatások ellenére is, az új előfizetők, főleg a mostanában nagy számban érkező egyetemisták viszont már más céget választanak – ha tudnak. Egyedül a Starpower rendelkezik ugyanis saját, kiépített hálózattal ezekben az államokban, a többiek a Verizontól bérlik a vonalat. Aratnak a mobilszolgáltatók: egyre többen választják primer távközlési lehetőségként őket.

A Verizon a legkomolyabb veszteséget a gyors internetszolgáltatásban szenvedte el. Azok, akiknek munkája függ a hozzáféréstől, most inkább a kábeles internetszolgáltatókat választják. Mivel ezek a DSL-től eltérően viszonylag nagy beruházást igényelnek, nagy valószínűséggel meg is maradnak a kábelszolgáltatás mellett az új előfizetők - írja az Associated Press.

Kulcsszavak: GTE Bell Atlantic DSL

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36