Új generációs ADSL az Externettől

forrás Prim Online, 2008. január 31. 14:51

Xpress ADSL néven új generációs internet-szolgáltatást indított az Externet Szolnok területén, amely a hagyományos ADSL-nél akár ötven százalékkal magasabb sávszélességet nyújt, kedvező havidíjak mellett.

Az Xpress ADSL jelenleg másfél, öt, illetve tíz Mbit/s letöltési sebességű csomagokban rendelhető meg, azonban hamarosan ennél magasabb sávszélességek is elérhetőek lesznek a telefonközponthoz közeli területeken. Az előfizetők számára a sebesség mind feltöltési, mind letöltési irányban magasabb a hagyományos ADSL kapcsolatnál, korlátlan adatforgalom mellett.

Az Xpress ADSL előfizetőinek a telefonszolgáltatást a jelenlegi távközlési szolgáltató biztosítja, azonban a telefonvonaluk szélessávú adatátviteli tartományát már az Externet telefonközpontban elhelyezett DSLAM berendezései biztosítják, melyek közvetlenül az előfizetői réz érpárra csatlakoznak. Az úgynevezett helyi hurok szétválasztással megvalósuló szolgáltatás magasabb sávszélességet, fokozott üzembiztonságot, illetve szükség esetén gyorsabb műszaki beavatkozást tesz lehetővé.

Az Externet új generációs DSLAM infrastruktúráját a japán NEC Corporation szállítja. Az Xpress ADSL hozzáférés mellett többek között SDSL (szimmetrikus DSL), 25 megabites VDSL (Very High Speed DSL) illetve telefonszolgáltatások nyújtására is alkalmas.

Szolnok az első állomása az Externet saját, országos szélessávú infrastruktúrájának az előfizetői hurokbérletre épülő hálózattal - mondta el Pórffy András, a társaság vezérigazgatója. Szolnokot hamarosan további városok követik, ahol szintén elérhetővé tesszük az új szélessávú szolgáltatást.

Az Externet az econet.hu cégcsoport tagja, mely a hazai internetes és médiapiac meghatározó tőzsdei vállalata. További információk a www.externet.hu és a www.econet.hu weboldalon.

Kulcsszavak: DSL ADSL Externet

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50