Az MP3 üzlethálózatot kíván létrehozni

FeriMesz, 2000. augusztus 16. 21:33
Az MP3, a zeneipar által nemrég még támadott online-szolgáltató internetről származó zenét árusító üzletláncot hoz létre.
Itt a vásárlók otthoni PC-jükhöz hasonlóan a világhálón kiválaszthatják kedvenc dalaikat, majd azonnal CD-re égettethetik, és haza is vihetik azokat - tették közzé kedden. Az MP3 nevű cég ennek érdekében csatlakozott a The Outernet Inc.-hez.

A cyberspace-en kívüli első MP3-zeneboltot Apple Valley-ben, az USA Minnesota államában hozzák létre. Ősztől már azoknak a zenekedvelőknek az egyik találkozóhelye lehet, akik többnyire egymástól elkülönülten, "csendes kamrácskáikban" töltötték le a zenét a netről. 2001 júliusáig további 20 ilyen zenebolt létesül majd.

Az MP3 marketingigazgatója, Steve Sheiner újságok értesülései szerint elmondta: a vevők saját CD-jük egyéni megalkotását érdekes formában tehetik majd meg, a zenészek számára pedig újfajta kereseti lehetőségek nyílnak. Az árakról még nincsenek adatok.

A cyber-kávéházakhoz hasonló MP3-állomásokon az ügyfelek interaktív monitorokon keresztül férhetnek hozzá az online-cég teljes adatbankjához. A számok összeállítása után gombnyomásra CD-re írható a zene. Ezután személyesen kialakíthatóak lesznek még a CD-tokok is.

Az MP3-at az elmúlt hetekben több zenecég is támadta azzal a váddal, hogy sérti a szerzői jogokat. Emellett azonban az EMI-csoport, a Warner Music és a BMG megegyezett az MP3-al CD-termékeik legális használatáról - bizonyos ellenérték fizetése mellett...

Kulcsszavak: MP3 mp3 onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38