PSINet-Elender: első félév - 418 milliós nyereség

MTI Sajtóadatbank, 2000. augusztus 25. 07:44
A PSINet Elender Magyarország az első félévben 2,182 milliárd forint nettó árbevételt ért el, adózás utáni nyeresége pedig 418,9 millió forintot tett ki. A társaság a tavalyi évet 3,4 milliárd forint bevétellel és 441 millió forint veszteséggel zárta.
Kóka János, a társaság vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón közölte: az elmúlt egy év alatt 140 százalékkal nőtt a társaság üzleti ügyfeleinek száma, s a Sulinet-programba bekapcsolt előfizetőkkel együtt elérte a 2.100-at. A társaság részesedése így az üzleti előfizetők piacán 65 százalékos, ám a Sulinet-program nélkül, az úgynevezett nyílt piacot tekintve csak 504 előfizetővel rendelkezik, s részesedése 30 százalékos. Ez a részesedés is elég azonban ahhoz, hogy a PSINet-Elender vezető legyen a bérelt vonalas szolgáltatási piacon - közölte Kóka János.

A sajtótájékoztatón bemutatott, a cégek bevallásán alapuló nyílt piaci adatok alapján a PSINet-Elendert 450 előfizetővel, 27 százalékos részesdéssel a GTS DatanNet követi, 24 százalékkal és 400 előfizetővel a MATÁVnet a harmadik, míg a negyedik helyen az Euroweb áll 12 százalékkal és 200 ügyféllel.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az elmúlt évben a hardver-forgalmat, a modem és PC-eladásokat is figyelembe véve a PSINet-Elender 3,4 milliárd forint forgalmat ért el, s az üzleti internet-szolgáltatói piacon 37 százalékos részesedést mondhatott magáénak.

Kóka János elmondta: jelenleg Magyarországon a PSINet-Elender az egyetlen olyan internet-szolgáltató, amely képes nagy megbízhatóságú üzleti videokommunikációs szolgáltatást nyújtani. A vezérigazgató közölte: a társaságnak már itt is fejlett infrastruktúrája van, s a másodpercenként 34 Megabite-os sávszélességet lehetővé tevő duplikált hálózat révén akár 100 százalékos, garantált rendelkezésre állást is teljesíteni tud.

Sándor László az eseményen elmondta: a PSINet-Elender tervei között szerepel az, hogy várhatóan a jövő év első negyedévében mintegy 80-100 millió forintos beruházással létrehoz a fővárosban egy olyan web-hosting központot, amelynek az hardver eszközeit és internetes szolgáltatásait bárki igénybe veheti. Sőt, megfelelő díj ellenében a saját hardver-eszközeit is elhelyezhetik itt az ügyfelek. A központ egy több száz négyzetméteres épületben kapna helyet, ám ahhoz, hogy a terv megvalósulhasson a társaság amerikai anyavállalatának is áldását kell adnia rá.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a társaság a Prím-Online segítségével elárverezi a tulajdonában lévő ja.hu és virgo.hu domain-neveket, s a befolyt pénzt jótékonysági célra fordítja.

Kulcsszavak: PSINet-hu Elender +mérleg ISP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55