MSP és Luminate.net - Mamba ügynökkel

Zsadányi Pál, 2000. augusztus 25. 10:34
Újabb mozaikszó a láthatáron: MSP. Hasonló az ASP-hez, az alkalmazásszolgáltatáshoz, de itt az alkalmazások, például egy SAP R/3-as biztonságos működtetéséről van szó.
A kaliforniai Redwood City székhelyű Luminata cég arra szakosodott, hogy a nagy informatikai rendszerek problémáit feltáró megoldásokat hozzon létre, méghozzá kifejezetten hálózati megoldásban. A rendszer lelkét képező valós idejű, Mamba nevű monitor ügynökprogramot ingyen adja a cég, ami közvetlenül letölthető az internetről. A telepített Mamba ügynök segítségével lehet igénybe venni a Luminate.net szolgáltatásokat, valamely Luminate partnercégtől.

A Luminate partnercégek a Mamba ügynöktől kapott információk alapján tudják elemezni a megrendelő cég informatikai rendszerének működési tulajdonságait, és egy folyamatosan bővülő tudásbázis alapján jóslatokat mondani arról, hogy milyen problémák léphetnek föl a közeljövőben, és azok elhárítása végett mit érdemes megfontolnia a cégnek. Így a cégek informatikai rendszerei jóval kiszámíthatóbbá válnak, és nem állítják a menedzsmentet kivédhetetlen helyzetek elé (proaktív - azaz, megelőző - problémakezelés).

A Luminate partnerek szolgáltatását nevezik MSP-nek, ami az angol Management Service Provider, azaz, magyarul menedzselés-szolgáltató megoldás. Eredetileg csak az SAP R/3-ra készítettek MSP rendszereket, de közben kidolgozták az általánosabb NT/2000-es változatot az MSDE Microsoft adatbázisgépre, vagy SQL Server 7-re támaszkodva, és most van finisben az Oracle-alapú rendszerek Mamba támogatása. A szolgáltatás ára óránként és szerverenként 2 USD (kb. 600 Ft). A Luminate olyan technológiai partnerekkel dolgozik együtt, mint az SAP, vagy a Tivoli.

Kulcsszavak: hálózat MSP security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55