Hálózati titkosítót fejlesztett ki egy magyar cég

Plug&Play nyugalom

forrás Prim Online, 2008. február 26. 14:33

Speciális hálózati titkosító berendezést mutatott be HopSec4 GW néven a Polygon Informatikai Kft. A teljes egészében magyar fejlesztésű eszköz két vagy több hálózati pont között létesít biztonságos és egyszerűen felépíthető kapcsolatot.

Az informatikai hálózatok piacán hiánypótló HopSec4 GW-t a fejlesztők elsősorban biztonságos távmunka-állomások kialakítására, ipari távvezérléshez (épületekhez, biztonsági rendszerekhez, stb.), távoli rendszerek menedzsmentjéhez, mobil behívásos elérések titkosítására, kis irodák biztonságos összekötésére, nagyvállalati fiókhálózatok védelmére szánják. A készülék a széles körben elterjedt, jelszó vagy megosztott kulcs alapú védelem helyett valóban biztonságos, SSL alapú titkosítást használ.

A HopSec4 GW titkosítási teljesítménye 2Mbit/s, amihez SSL/TLS rendszerű, valódi VPN protokollt alkalmaz. Az eszköz bármilyen IP-hálózaton vagy vezeték nélküli GPRS/3G-n keresztül is automatikusan képes felépíteni titkosított csatornát, ami Plug&Play működést és gyors, könnyű telepítést eredményez. A berendezés pont-pont módon és koncentrált hálózatként egyaránt telepíthető, ez utóbbi esetben a HopSec4 GW egy virtuális Ethernet kapcsolóként működik − ismertette a fejlesztést Gál György, a Polygon ügyvezető igazgatója.

A telepített rendszer két berendezése között titkosított SSL csatorna épül fel, így a kommunikáció teljes mértékben lehallgathatatlan, visszafejthetetlen és nem hamisítható, miközben a végpontra csatolt számítógép úgy viselkedik, mintha a helyi hálózaton lenne. A fejlesztés további előnye, hogy az így kialakított hálózaton futó információ nem csak szoftveres, de fizikai támadások ellen is védett. A berendezésben ugyanis egy Tamper-chip található, mely akár áramtalanított állapotban is képes érzékelni a feltörési kísérletet, és az általa tárolt titkos kulcsot azonnal megsemmisíti.
A HopSec4 GW üzembe helyezése egyszerű: a konfiguráláshoz egy felhasználóbarát web alapú felület használható. A termék piaci bevezetése ez év nyarán lesz.

Kulcsszavak: hálózat security Polygon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50