Befektetői pánik egy álhírnek köszönhetően

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. augusztus 27. 15:28
Pénteken egy hamis hírnek köszönhetően, az Emulex hálózati hardvereket gyártó cég részvényei 60%-ot veszítettek értékükből, így a nap végén összesen 2 millió dollár kár keletkezett.
A téves információt megjelentető Internet Wire magazin vezetője, Mike Terpin elmondta, hogy a hírt egy olyan embertől kapták, aki azt állította magáról, hogy az Emulex számára dolgozik. A tartalomszolgáltató a hírt ellenőrzés nélkül leközölte, kizárólag a szenzáció kedvéért - informál a CNet.

Az Internet Wire sajnálja a történteket, és elnézést kért azoktól, akiknek valamilyen kárt okozott. Paul Folino, az Emulex igazgatója kétszer is interjút adott a CNBC televíziónak, hogy megnyugtassa a befektetőket és a részvényeseket. Elmondása szerint nagyon meglepődött, mikor meghallotta a hírt, hogy lemondott vezetői pozíciójából...

Az FBI már megkezdte a nyomozást. Először azokat a személyeket szemrevételezik, akik a legnagyobbat nyerhették a részvények értékének zuhanásán majd az árak megemelkedésén. Az elemzők szerint ritkán fordul elő, hogy hamis hírekkel próbálják a tőzsdeárfolyam alakulását befolyásolni, mégis sokan aggódnak az internet bűnözésben vállalt szerepe miatt.

Kulcsszavak: tőzsde jog +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36